Wpis z mikrobloga

@saffal:

Zakładam, że jesteś poważnym graczem skoro spoglądasz na taki sprzęt, więc:

Po czasie dokupisz klawę, bo nie wygonie się tak siedzi z rękami w powietrzu blisko ekranu.

Myszkę kupuje się od razu.

Za jakiś czas zobaczysz, ze ta matryca TN jest strasznie ciemna i ma beznadziejne kąty i kupisz sobie monitor.

Jak granie, to wiadomo, że dźwięk jest waży i okaże się, że wbudowana karta dźwiękowa daje tylko nędzne stereo
@saffal: To moze wyjasnij o co ci chodzi. Chcesz tym rowy kopac? Muzyke na tym tworzyc? Mamy w dwadziescia pytan grac i zgadywac jakie sa twoje wymagania? Kiepska matryca, kiepska klawiatura, kiepski touchpad, powolny procesor, mało ramu, kiepska karta graficzna, głośny, mały i powolny dysk, grzeje się, mało złącz. Z plusów to jest względnie przenośny.
@saginata: Ktoś poprosił mnie o radę czy warto kupić. Z racji, że w ogóle na tym się nie znam zadałem pytanie czy opłaca się za te pieniądze brać ten komputer. Będzie służył do grania i musi być to laptop, są to jedyne wymagania. A ograniczenia to budżet 4899, możesz polecić swój typ w tych pieniądzach?
@saffal: Dwudziestokilogramowy półmetrowy laptop też może być czy jednak są jakieś dodatkowe wymagania? Pytanie w stylu "Czy warto sobie wywiercić w głowie dziurę wiertłem 12mm czy może polecacie jakieś inne średnice". Jak na laptopa "do gier" (z których wszystkie co do jednego są #!$%@?) może być.
@saginata: Kiepska grafa i procek? Procek 29, a grafa 35 w rankingu na notebookcheck, więc IMO całkiem nieźle. Sam teraz szukam lapka do 5k i to jest jeden z typów. Brałbym MacBooka AIR w tej cenie, gdyby nie fakt, że na nim, to w niewiele gier się pogra. Jedyne czego się obawiam po tym Asusie to poziom nagrzewanie teraz i za 2 lata.
@saginata: Czepiasz się człowieku, zadałem pytanie o laptopa. Jakby nie było zapotrzebowania na tego typu sprzęty to nikt by ich nie produkował a jakoś jest w czym wybierać i ludzie kupują "półmetrowe" laptopy.
@saffal: Jeżeli ktoś ma pieniążki i jest świadom, że za tą cenę można kupić np. lepszy komputer stacjonarny to w sumie czemu nie? Ludzkie potrzeby są nieograniczone i nie należy kogoś ganić, za to, że kupuje potrzebne/niepotrzebne mu elektroniczne gówno, za które przepłaca mniej/więcej w stosunku do innego elektronicznego gówna. Swoją drogą ten sprzęt parametry ma całkiem znośne. Ja bym tego nie kupił, bo po prostu wolę grać na desktopie, ale
@saffal: Fajna seria gamingowa od Asusa, ale chyba wolałbym jednak w tej cenie MSI. Generalnie, jeśli chcesz maksymalnie wydajny GPU i CPU to zobacz ten model na mocniejszym i7 oraz grafie GTX870 3GB i mocną baterią:

http://www.komputronik.pl/product/221395/Komputery/Laptopy/MSI_GT60_2PC_Dominator_464XPL.html

Natomiast jeśli koniecznie 17-cali to bierz takiego - jest sporo tańszy i ma grafę GTX770, która jest wydajniejsza niż GT860 w Asusie:

http://www.komputronik.pl/product/220277/Komputery/Laptopy/MSI_GT70_2OC_1059XPL_Sluchawki_SteelSeries_Siberia_V2.html