Wpis z mikrobloga

@testcba0001: ciężko udowodnić botowanie bez przyłapania gracza na gorącym uczynku czyli złapania go jak boci i sprawdzenia jego ludzkich reakcji czy to bot czy nie. Łatwiej im idzie wykrywanie MC, a samo bocenie to przecież tylko makra na klawiature i myszkę więc jak to wykryjesz programem antyboterskim po stronie serwera? musiałbyś wszystkim graczom z grą instalować keylogger czy coś, ale i tak nie wiem co miałoby to sprawdzać i w jaki
@grzegorz-zielinski: robisz program który wykrywa jak szybko klikasz, w jakich odstępach. uczący się zachowań botów i wyłapujący takich ludzi. Aby to usprawnić dodać możliwość raportowania graczy przez innych graczy do systemu.

Jest to do zrobienia.

Kiedyś grałem w RuneScape i tam też byłą masa botów. A z tego co wiem to teraz boty to margines. Jak użyjesz jakiegoś popularnego programu do oszustwa to dostaniesz bana po kilku dniach maksymalnie.
@grzegorz-zielinski: mają automatyczne wykrywanie botów, sam dostałem bana z automatu, sprawdza on ścieżki po których się poruszasz, jak masz spalanie many to sprawdza czy na tym samym poziomie spala się mana itd, bada powtarzalne czynności i na ich podstawie możesz 100% sprawdzić czy ktoś ma bota. Nikt u nich nie bawi się w łapanie na gorącym uczynku. Lepsze boty pewnie można ustawić by były mniej powtarzalne i system oszukany :)