Wpis z mikrobloga

#arduino #aliexpress Witam, zamierzam pobawić się arduino, mam w planach zrobić swojego qudrocoptera. czy wersja mini arduino będzie dobra jako jednostka sterującą? link Zauważyłem że jest jeszcze wersja z micro usb. Czym one się różnią oprócz obecnością tego złącza?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mam w planach zrobić swojego qudrocoptera.

@LubiPiwko: Napiszę tak, ponad 2 lata temu zabrałem się z budowę swojego. Wydałem "setki" na żyroskopy/akcelerometry/kompasy/barometry, przetestowałem wszystkie wersje MultiWii i ...... nie chciało latać poprawnie. Olałem, kupiłem to: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__34542__hobbyking_kk2_0_multi_rotor_lcd_flight_control_board_eu_warehouse_.html i po 10 minutach konfiguracji bylem w powietrzu :)

Odnosnie Arduino, to wersja z usb jest wygodniejsza w programowaniu.
  • Odpowiedz
@LubiPiwko:

@Desp3r: Ja zaczynałem od Arduino Nano (ma USB) i gyroskopu/accelerometra z Wii Nunchucka i Motion+. Do nauki i zabawy super sprawa ale tak jak kolega w końcu kupiłem AIOP na ATmega2560.
  • Odpowiedz
@Desp3r @Czayen qudrocopter to narazie odległa przyszłość. Najpierw chcę pobawić się samym arduino. Lepiej kupić wersję z microusb? uno r3 chodzi miej więcej po tej samej cenie. co lepsze do prostych projektów? :)
  • Odpowiedz
@juz_tu-bylem to tak trochę wybiegłem w przyszłość. Na razie mam zbyt szczupłe fundusze zacznę od czegoś prostego kulającego się po ziemi ;p Jak se nie dam spokoju to będę myślał co tu dalej. Więc tak zdecydowałem się na wersję nano z usb
  • Odpowiedz