Wpis z mikrobloga

Mirki, pytanie co do Androida. Przesiadłem się z iOS i wychodzą czasami denerwujące mnie rzeczy.

Wiecie może, co zrobić, aby zablokować roaming krajowy? W ustawieniach nie mogę nigdzie znaleźć ustawień Roamingu (oprócz transmisji danych w roamingu). Jestem w play, po którym działa mi LTE, jednak czasami nawet przy dobrym zasięgu sieć przerzuca mi się na T-Mobile... Nie wiem dlaczego akurat na T-Mobile, nigdy nie zmieniło mi się na Plusa czy Orange.

Co mogę z tym zrobić?

Telefon to SGS3 LTE

#android #kiciochpyta #problem
  • 6
  • Odpowiedz
@Dziubaster: Ale bez problemu ręcznie mogę przerzucić się na Plusa i Orange, więc roaming krajowy na wszystkie sieci nadal działa.

Niestety Twój wpis nadal w niczym mi nie pomaga :(
  • Odpowiedz
@LuckyR: a jak na sztywno ustawisz play? powinno pomóc.

chociaż ja mam automatycznie i czesto mam 1 kreske zasiegu ale dalej bierze play, chociaz inne sieci lepiej mi łapią w tym miejscu, wiec sytuacja odwrotna do twojej
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: Nic nie pomaga. Cały czas ustawiam na sztywno Play jak korzystam z internetów, żeby mieć LTE. Dopóki używam trzyma się Play, ale wsiadam w samochód, przejadę kilka kilometrów (ciągle w zasięgu LTE), wysiadam i już mam H+ na T-Mobile...
  • Odpowiedz
@LuckyR: i serio jest to taka tragedia? przeciez h+ też ładnie ciągnie.

ja nie widze różnicy we wczytywaniu stron na neo 6mb i na upc 60mb.

czy boli sam fakt że masz coś z czego nie możesz korzystać?
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: Ani to, ani to. W Playu mam pełny zasięg i świetną jakość dźwięku przy rozmowach, a do tego internet chodzi jak w domu. W T-Mobile mam 2 kreski, jakość rozmów znacznie gorsza, a telefon i tak dobiera sobie T-Mobile zamiast Play...
  • Odpowiedz