Wpis z mikrobloga

Wow. Po wysłaniu maili do chyba #!$%@? wszystkich campingów w Norwegii do których jest gdzieś kontakt dostałem zapytanie o moje CV (w części słałem z CV w części bez pisząc tylko kilka linijek o sobie i dlaczego chcę pracować).

Trzymajcie kciuki, bo jak nie to, to lecę jak kaktus z namiotem!

#norwegia #pracadlaodwaznych
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@informatyk-poznan: Mógłbym ci napisać po norwesku ten list motywacyjny jakiś naciągany, że jesteś zainteresowany ich kulturą i pociąga cię piękna Norwegii xD Jak już wbijesz i się okaże, że nie znasz norweskiego i cię wyjebią to najwyżej wrócisz do planu z namiotem
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: nie no, napisałem, że zacząłem się nieco uczyć norweskiego, ale wątpię, żeby to potraktowali jako to, że coś kojarzę (bo znam z 300 słów może i parę prostych zdań ułożę, ale w życiu nie zrozumiem tego jak ktoś normalnie mówi po norwesku).

No i pewnie, że napisałem o zainteresowaniu kulturą i piękną naturą - chociaż druga kwestia to całkowita prawda. Z resztą dam wklejkę w spojlerze.

Jak liczą na norweski, no to w CV mam tylko angielski na b2/c1 i hiszpański na
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: ja #!$%@?! Przejrzałem wcześniejsze i koleś chciał mnie zatrudnić, z tym że to było 12 dni temu...

#!$%@? napisał, że potrzebuje ale tylko kobiet do restauracji, więc przerzuciłem dalej - teraz przeglądam, a dalej pisze, że w sumie to by mnie zatrudnił tylko czy mam prawko i o pracy oraz hajsie trzeba pogadać xD

Jak będę jechał w ciemno z namiotem, to serio na własne #!$%@? życzenie( ͡°
  • Odpowiedz