@maluuutki @Magik_Antonio: mają, przynajmniej rano wymyślili mu bzdurny 174 KK, ale przed chwilą pisał na facebooku, więc raczej go nie zatrzymali i jego GTR nie ma pasków wyścigowych
@Pismak: bzdurny? Ja odkąd obejrzałem jego filmik, to myślałem, że powinien odpowiedzieć za właśnie stworzenie niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu lądowym, bo coś mi się kojarzyło, że jest taki przepis. Za to, co odwalał na tym filmiku, to te 6 miesięcy aresztu bez zawiasów byłoby odpowiednią karą - o ile oczywiście da się mu cokolwiek udowodnić.
@Zbychoo: No bzdurny, bo szukany na siłę, innego nie ma. Nie udowodnisz mu, że sprowadził bezpośrednie(bo co najwyżej abstrakcyjne) niebezpieczeństwo dla życia wielu osób lub mienia wielkich rozmiarów. No nie ma opcji po prostu.
@Pismak: idę spać, więc nie poszukam przykładów, ale kojarzy mi się, że policja z tego artykułu korzysta przy zabieraniu praw jazdy.
Jeśli spowodowałby swoją jazdą wypadek, to mógłby on być tragiczny w skutkach, więc wybór artykułu raczej jest ok. Natomiast ciężko będzie udowodnić, kto prowadził auto podczas nagrywania filmiku, więc i tak mu pewnie nic nie zrobią.
Boguś schwytany.
@Sekul:
Jeśli spowodowałby swoją jazdą wypadek, to mógłby on być tragiczny w skutkach, więc wybór artykułu raczej jest ok. Natomiast ciężko będzie udowodnić, kto prowadził auto podczas nagrywania filmiku, więc i tak mu pewnie nic nie zrobią.