Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja uważam wyciąganie baterii z lapka jak jest na kablu za głupotę?

Bo jak nie wyjmiesz to się bateria niszczy hurr durr nie będzie trzymać!

A co z tego, skoro 99% osób, które znam i tak z lapków korzysta jak ze stacjonarek, tzn wiecznie w domu, w jednym miejscu, ew jak nie na biurku to metr dalej w łóżku. A jak już gdzie zaniosą to i tak od razu szukają gniazdka (no bo dlaczego mieliby nie podłączyć).

A najprawdopodobniej i tak prędzej wymienią lapka, bo stary, a nie że bateria już pada i trzeba wymienić ją.

Bonusowa beka jak zapomną, że nie mają baterii i kabel odłączą.

• 32
  • Odpowiedz
@Dandsi: Tylko jak pisałem w 99% bateria w lapku służy jako UPS, a nie mobilne źródło zasilania.

Btw wszystko się niszczy od ciepła, czasu i życia. My też, a nawet zwłaszcza. Szkoda tego czasu marnować na przekładanie baterii.
  • Odpowiedz
@ogur: ja kiedyś nie wiedziałem że baterię można wyciągnąć i korzystać z laptoka i już dawno bateria poszła się #!$%@?ć i bez gniazdka max 7-8 minut teraz pociągne, żałuje że nie wyjmowałem
  • Odpowiedz
@ogur: nie dziwie się, sam miałem baterię włożoną i cały czas pod prąd podpiętego lapka i po pół roku bateria padła, teraz robię tak, że jak się naładuje, to odłączam go z prądu

ps.ultrabook, dlatego bateri nie mogę wyjąć
  • Odpowiedz
@ogur: ale Twoje myślenie jest głupie, jestem pod wrażeniem. Ponieważ i tak w 95% się korzysta z lapka jak ze stacjonarki, to lepiej mieć UPS na 5 minut? Bo tyle trzyma bateria po zajeżdżaniu jej w taki sposób, tak ma mój brat z kompem, mamusia chyba też. I oni muszą potem biegać i szukać gniazdka, a ja jak idę na ćwiczenia, które trwają 3 godziny, to na lajcie mogę korzystać ze
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: odesłałem lapka na gwarkę i wymienili baterię, zresztą teraz są baterie nie takie jak kiedyś tylko z chyba efektem pamięci, że jak za długo ładujesz, albo za często rozładowujesz to zera to ona traci swoje właściwości, i możliwe też że się psuje, ogniwo się nie uszkadza, ale ten cały układ elektroniczny tak
  • Odpowiedz