Aktywne Wpisy
abc3 +170
kamilek123 +289
Przyjęli mnie do tego szpitala co wczoraj pisałem i jestem jeszcze bardziej załamany. Musiałem podpisać zgody, że zgadzam się by w razie czego wyciągnęli mi jelito i moczowody na zewnątrz przez brzuch i możliwe, że do końca życia będę się musiał załatwiać przez brzuch. Normalnie leżałem na łóżku we łzach.
Nie wiedziałem, że tak się w ogóle da, a dziś się dowiedziałem, że jest szansa i to wcale nie taka mała, że
Nie wiedziałem, że tak się w ogóle da, a dziś się dowiedziałem, że jest szansa i to wcale nie taka mała, że
Mirki czy udało się komuś z was kiedyś #!$%@?ć bezpowrotnie bezsenność?
@Axoi: ale tolerancji nie buduje? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dwa czyli trening. Tak w skrócie. Kładź się codziennie o podobnej porze, nie odsypiaj w dzień, staraj się nie czytać/mirkować w łóżku, jak już położysz się spać to odetnij się możliwie od wszystkich bodźców (zasłony w oknach, zatyczki do uszu). Jeśli już an prawdę nie możesz zasnąć to wstań,
@kenway: Najprawdopodobniej tak. Ale spróbuj najpierw tego treningu, i fluxa se zainstaluj.
@Vitru: Zależy u kogo. Sorry, ale twoje rady to jak powiedzieć głodującemu, że musi jeść. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@kenway: Hydroksyzyna jest lekiem bezpiecznym, ale często wywołuje działania niepożądane w stylu zamulenie. Jak nie będziesz ich miał, to możesz śmiało brać.
@kenway: możesz się też wybrać do poradni leczenia bezsenności jeśli jest taka w twoim
Nie bierz żadnych leków nasennych. A suplementy diety z apteki to ściema. Podstawa to trening snu, jak pisał ktoś wyżej. Od jak dawna masz tę bezsenność?
Hydroksyzyna jest lekiem przeciwalergicznym a nie nasennym. Wykorzystywanie działania niepożądanego leku jako działania terapeutycznego jest nieprofesjonalne, tym bardziej, że istnieją dobre leki nasenne, wśród wskazań których właśnie bezsenność widnieje.
Objawy resztkowe (zamulenie) w przypadku hydroksyzyny są akurat rzadkie i mało nasilone, nie to jest problemem. Istnieje szereg innych, istotniejszych działań niepożądanych, głównie będących skutkiem jej działania cholinolitycznego, doczytaj w książce do farmakologii. Choć ma to znaczenie głównie u starszych ludzi, nie można o tym
Komentarz usunięty przez autora
Hydroksyzyna jest lekiem przeciwalergicznym a nie nasennym. Wykorzystywanie działania niepożądanego leku jako działania terapeutycznego jest nieprofesjonalne,
Nieprawda. Hydroksyzyna jest stosowana jako anksjolityk (nic nie pisałem o tym, że jest nasenna), ew. do leczenia świądu (nie alergii rozumianej jako katar z nosa