Wpis z mikrobloga

@kenway: Bardzo, bardzo powoli + jej działanie tak fajnie przyzwyczaja do spania dłużej że wręcz w pewnym momencie chce się ją odstawić.
  • Odpowiedz
@Axoi: i czy śpisz normalnym snem po którym jest się żywym, czy takim syntetycznym, że wstajesz po 8 godzinach ale czujesz się jakby tego snu nie było?
  • Odpowiedz
@kenway: Nie bierz hydroksyzyny bo to gówno i strasznie zamula, a jej działanie może przedłużać się na dzień następny. To raz.

Dwa czyli trening. Tak w skrócie. Kładź się codziennie o podobnej porze, nie odsypiaj w dzień, staraj się nie czytać/mirkować w łóżku, jak już położysz się spać to odetnij się możliwie od wszystkich bodźców (zasłony w oknach, zatyczki do uszu). Jeśli już an prawdę nie możesz zasnąć to wstań,
  • Odpowiedz
@Axoi: No to nie jest takie proste, bo jak mam przeziębienie to ćpam witaminę C i cytryny, lekarza olewam. Czy to ten którego pod koniec gimbazy i licbazy odwiedzałem w celu obowiązkowego okresowego badania zdrowotnego?
  • Odpowiedz
@Vitru: Jeśli trening nie pomaga... A Hydro mnie akurat nie zamulała, chociaż mogą się zdarzyć osoby które trochę tak.

@kenway: Najprawdopodobniej tak. Ale spróbuj najpierw tego treningu, i fluxa se zainstaluj.
  • Odpowiedz
Nie bierz hydroksyzyny bo to gówno i strasznie zamula, a jej działanie może przedłużać się na dzień następny

@Vitru: Zależy u kogo. Sorry, ale twoje rady to jak powiedzieć głodującemu, że musi jeść. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@kenway: Hydroksyzyna jest lekiem bezpiecznym, ale często wywołuje działania niepożądane w stylu zamulenie. Jak nie będziesz ich miał, to możesz śmiało brać.
  • Odpowiedz
@Elektryczny_skrzyplocz: Uwierz mi że wiem co to bezsenność. Rady brzmią banalnie, ale to naprawdę potrafi pomóc, a łykanie prochów jak tiktaki jest kiepskim pomysłem nawet jeśli nie uzależniają. A zamulanie raczej nie jest kwestią działania niepożądanego tylko dawki. Krótko mówiąc ciężko dobrać dawkę tak żeby pomogła a nie zamuliła, czasem jest to wręcz niemożliwe.

@kenway: możesz się też wybrać do poradni leczenia bezsenności jeśli jest taka w twoim
  • Odpowiedz
@Elektryczny_skrzyplocz:

Hydroksyzyna jest lekiem przeciwalergicznym a nie nasennym. Wykorzystywanie działania niepożądanego leku jako działania terapeutycznego jest nieprofesjonalne, tym bardziej, że istnieją dobre leki nasenne, wśród wskazań których właśnie bezsenność widnieje.

Objawy resztkowe (zamulenie) w przypadku hydroksyzyny są akurat rzadkie i mało nasilone, nie to jest problemem. Istnieje szereg innych, istotniejszych działań niepożądanych, głównie będących skutkiem jej działania cholinolitycznego, doczytaj w książce do farmakologii. Choć ma to znaczenie głównie u starszych ludzi, nie można o tym
  • Odpowiedz
@zawodowiec:

Hydroksyzyna jest lekiem przeciwalergicznym a nie nasennym. Wykorzystywanie działania niepożądanego leku jako działania terapeutycznego jest nieprofesjonalne,

Nieprawda. Hydroksyzyna jest stosowana jako anksjolityk (nic nie pisałem o tym, że jest nasenna), ew. do leczenia świądu (nie alergii rozumianej jako katar z nosa
  • Odpowiedz