Aktywne Wpisy
Kasahara +10
Może to durny pomysł, pytać na wykopie, ale już nie mam pomysłu
Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w
Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w
glider05 +870
Plusik dla 20 kotka, nikt nie pulsuje 20-łatki. 3 lata temu słodzinka zgarnęła kilka plusów. Za 3 lata już się pewnie nie spotkamy (ꖘ‸ꖘ)
#pokazkota
#pokazkota
Skorzystam z okazji i zadam dwa pytania do twórcy:
1. Kiedy będziecie mieli firmowe kapsle?
2. Dlaczego kosztuje tyle samo (przynajmniej u mnie) co Crazy Mike mimo niższego zarówno ekstraktu (17.5* vs 20*) jak i IBU (80 vs 100)? To dzięki ich wypracowanej marce i pozycji na rynku, Equinox tyle kosztuje czy jest jakiś inny powód? Pytam z czystej ciekawości, żeby nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#p--o #pijzwykopem #browarolimp #browarhipster
Od kosztów surowców (kupujesz więcej, kupujesz taniej), przez różne koszty wynajmu browaru (a te są baaardzo istotną składową ceny piwa :/), po politykę hurtowni i sklepu. Sporo zależy od ceny, po jakiej sklep kupuje (a różni hurtownicy różnie liczą sobie za to samo p--o, w Wa-wie różnice między dwoma graczami wynoszą nawet 30 groszy, oczywiście jeden ma taniej