Wpis z mikrobloga

Przeraża mnie ilość osób, które nie są w stanie zrozumieć że przeliczono kilkanaście komisji z ponad 30 tysięcy wszystkich, w których wykryto wyraźnie odbiegające od normy anomalie. To, że wśród nich znalazła się jedna, dwie lub więcej takich w których głosy były policzone właściwie jest rzeczą zaskakującą, a nie odwrotnie.

Taki wynik nie potwierdza trzy o fałszerstwie wyborczym, tylko jej zaprzecza.

#wybory #polska #polityka
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przeraża mnie ilość osób, które nie są w stanie zrozumieć że przeliczono kilkanaście komisji z ponad 30 tysięcy wszystkich, w których wykryto wyraźnie odbiegające od normy anomalie.

Taki wynik nie potwierdza trzy o fałszerstwie wyborczym, tylko jej zaprzecza.

@marcelus: w jaki sposób to wyklucza mniejsze nieprawidłowości w pozostałych komisjach których nie da się wykryć jako anomalie?
  • Odpowiedz
  • 1
@malinq żeby coś takiego miało sens to musiałyby być w to zaangażowane niemal wszystkie komisje w Polsce, nie mówiąc o tym że coś takiego jest bardzo łatwe do wykrycia
  • Odpowiedz
@marcelus ogolnie to nieprawidłowości stwierdzono w tych komisjach w których OBYWATELE to wykryli

Czyli jak u złodzieja nie znajdziesz fantów to znaczy że nie jest złodziejem xD

Chyba logiczne że po nitce do kłębka, tam gdzie są nieprawidłowości należy wyciągnąć konsekwencję
  • Odpowiedz
żeby coś takiego miało sens to musiałyby być w to zaangażowane niemal wszystkie komisje w Polsce, nie mówiąc o tym że coś takiego jest bardzo łatwe do wykrycia

@marcelus: tylko dlatego, że to bez sensu nie sprawia, że to niemożliwe
  • Odpowiedz
liczmy aż wygra Trzaskowski.

@dawid_lbn sam sobie coś powiedziałeś

Była komisja? Było ludzie Trzaska? Czemu nie pilnowali? Do nich miej pretensję.
  • Odpowiedz
@malinq: Niestety, to nie tak że trzeba udowodnić że tych anomalii i innych nieprawidłowości nie było więc trzeba policzyć jeszcze raz głosy, tylko trzeba udowodnić że coś było nie tak i jakieś nieprawidłowości były więc liczymy jeszcze raz

Jak domniemanie niewinności, nieprawidłowość w 11 komisjach nie świadczą o tym że w 30 tysięcy też jakieś anomalie były. Po to sa inne procedury po to siedzą tam przedstawiciele innych partii. O
  • Odpowiedz
O jakim w ogóle przepisaniu głosów mówisz?

@Szalom: no nie wiem. A gdzie ja mówię o jakimś przepisaniu?

Aha i to ma być podstawa prawna do zliczenia ponownie wszystkich
  • Odpowiedz
@malinq: Typie, piszesz o mniejszych nieprawidłowościach to to wykaz i pokaz na to dowody. 13 komisji z protestów wyborczych, wykazano 11 nieprawidłowości - to jest dowód OPa na brak fałszerstwa ogólnokrajowego.

Wykaz ty dowód ze było ogólnokrajowe a nie odwalaj fikołka że niczego nie dowiódł.

To o czym ty w ogóle mówisz? Czym są ‚mniejsze nieprawidłowości’? Potrafisz to jakoś wyjaśnić w ogóle?
  • Odpowiedz