Wpis z mikrobloga

Dla tych, którzy nie umiejo w #reddit - "flaired users only" oznacza, że musisz mieć specjalną, przyznawaną przez moderację konserwatywnego suba, "odznakę" by dodawać komentarze. Modki przyznają odznakę na wniosek i po sprawdzeniu twojego profilu pod kątem tego czy masz "prawomyślne" poglądy, np. czy aby b--ń boże nie krytykowałeś kiedyś pomarańczowego orangutana. Taka to "wolność słowa" po prawacku XD

#bekazprawakow #wolnoscslowa #polityka
PietnascieOjroZaWpis - Dla tych, którzy nie umiejo w #reddit - "flaired users only" o...

źródło: temp_file1463903966124631871

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PietnascieOjroZaWpis: może to na lewicy za trudne do zrozumienia, ale nie ma nic w tym dziwnego, że na swoją imprezę zapraszam tylko tych co chcę, natomiast będę się burzyć jak państwo samo zacznie decydować kogo mam zapraszać.
  • Odpowiedz
@PietnascieOjroZaWpis: może to na lewicy za trudne do zrozumienia, ale nie ma nic w tym dziwnego, że na swoją imprezę zapraszam tylko tych co chcę, natomiast będę się burzyć jak państwo samo zacznie decydować kogo mam zapraszać.

@zobq: ale fikołek. Tu masz dosłownie allowlist, czyli domyślnie nie ufamy każdemu - chyba, że kogoś sprawdzimy, a nie denylist, czyli domniemanie niewinności + ewentualny ban za robienie syfu.

Czyli klasycznie
  • Odpowiedz
nie ma nic w tym dziwnego, że na swoją imprezę zapraszam tylko tych co chcę,

@zobq zapraszaj kogo chcesz. Tylko może nie reklamuj jej hasłem "wszyscy miłe widziani!!!"

Bo to o hipokryzje chodzi o nie sam "flaired users only".

Ale może na prawicy to trudne do zrozumienia ()
  • Odpowiedz