Aktywne Wpisy
Berda +5
Miesiąc temu pochowałem dziadka i moja siostrzenica zagrała no flecie prostym Queen Bohemian Rhapsody
Zatkało mnie totalnie i wtedy pomyślałem co ja chcę by zagrali na moim pogrzebie
I chce by to było "Politik" zespołu Coldplay
A wy co chcecie by wam zagrano ostatni raz?
#niewiemjaktootagowac
Zatkało mnie totalnie i wtedy pomyślałem co ja chcę by zagrali na moim pogrzebie
I chce by to było "Politik" zespołu Coldplay
A wy co chcecie by wam zagrano ostatni raz?
#niewiemjaktootagowac
InnyWymiar90 +70
ja p------e jak ja kocham życie własnie pije sobie cisowianke w domu, kabaretki na dupie, najedzona hotdogiem z żabki. Nic mi wiecej nie potrzeba ogladam sobie co piszą przegrywy na wykopie, kotek siedzi mi na kolanach. Przypominam kabaretki na dupie wiec zero potrzeb zero estrogenów nie musze z nikim walczyc bo nie mam o co. Mam hajsy mam jedzenie i bezpieczenstwo i kabaretki na dupie. Pozdrawiam
LOL
#knp #wybory #polityka
@jarbi: w jaki sposób? koszty funkcjonowania ZUSu to całe 4 mld zł/rok, zobowiązania FUS to ok. 200 mld zł/rok. Zlikwidujemy ZUS i kto będzie wypłacał emerytury? Dalej liczę na odpowiedź na to pytanie, które zadałem (tutaj #) panu Wiplerowi @przemyslaw-wipler
Zlikwidujemy, a później się zobaczy? - wyborna #logikakucow
O ile jestem za zmniejszeniem biurokracji (nawet taka głupota jak wniosek paszportowy pokazuje, że biurokracja
- zobowiązania emerytalne powinno dać się spłacić z inwestycji (no u nas krucho, ale jeśli ich nie rozpoczniemy, to nigdy tego tematu nie ruszymy) oraz z zasobów naturalnych/dywidendy państwowych spółek.
Oczywiście jeśli chodzi o zysk z państwowych spółek to trzeba też pociąć przerośnięte koszty prowadzenia takowych oraz załatwić sprawę kopalni
@jarbi: ale tu nie ma co załatwiać: związkowców na pysk, zainwestować trochę pieniędzy (które były, tylko zostały przeżarte na wynagrodzenia nadmiernej ilości pracowników), zrobić restrukturyzację i tyle.
To jest problem polityków, wykreowany przez polityków w tym ogromną zasługę ma m.in. PiS ze swoją retoryką zapewnienia pracy bo to zbyt duża podaż pracy w górnictwie jest problemem i PiS garnie się teraz do rozwiązywania tego problemu, tylko
Odnośnie końcówki, zdaje sobie sprawę, że to się nie pokrywa z KNP, ale przy wczorajszych wyborach ta partia najbardziej pokrywała się z moimi poglądami (nie uwzględniam PiS/Po/SLD/PSL/czegokolwiek już było i bardziej zaszkodziło lub okłamało perfidnie swoich wyborców).
Dlaczego? Bo w dużej mierze da się ograniczyć tą biurokrację (ale z wiadomych względów obecne rządy tego nie zrobią).
Proste przykłady to KRS (rejestracja prostej spółki z kapitałem 5 tysięcy), pozwolenia na budowę na własnym terenie, deklaracje PIT (szczególnie absurd tego widać będąc pracodawcą. Jedna kopia do urzędu, druga dla pracownika, aby ten
Komentarz usunięty przez autora
no i przede wszystkim przegląd wszystkich obowiązujących przepisów - w tym rozporządzeń bo tych nawet często nie ma w wersji cyfrowej, którą da się sensownie przetwarzać. O tekstach ujednoliconych też można zapomnieć.
@dilectus: to czego chce konsument.
czekaj, czekaj to ile miało PO w tych wyborach?