Aktywne Wpisy

Bunch +1
Ale co to za p---------e, że "że względu na Twoje ograniczenia sprzętowe" nie mam aktualizacji do Windows 11? Ja mam akurat bardzo dobry komputer. Więc do to za g---o-informacja pewnie wyświetlana każdemu? #microsoft #informatyka #windows #komputery
źródło: temp_file2428619352395669168
Pobierz
renegatt +3
Szukam ekipy na trzydniową głodówkę – ktoś chętny? 💧
Cześć Mirki i Mirabelki,
chcę zrobić 3-dniową głodówkę (72h) – tylko woda, ewentualnie sól/potas/magnez jak będzie trzeba. Kilka razy w życiu robiłem już dwudniowe głodówki ale Chciałbym pójść o krok dalej.
Szukam ekipy, która chciałaby przejść przez to razem – dla zdrowia, resetu organizmu, testu silnej woli albo po prostu ciekawości.
✅
Cześć Mirki i Mirabelki,
chcę zrobić 3-dniową głodówkę (72h) – tylko woda, ewentualnie sól/potas/magnez jak będzie trzeba. Kilka razy w życiu robiłem już dwudniowe głodówki ale Chciałbym pójść o krok dalej.
Szukam ekipy, która chciałaby przejść przez to razem – dla zdrowia, resetu organizmu, testu silnej woli albo po prostu ciekawości.
✅

Taka moja dygresja. Interesowałem się #polityka od 30 lat. Odkąd pamiętam w domu rozmawiało się o polityce, zawsze były gazety, tygodniki o polityce. Nie było to jakieś zainteresowanie, które chciałem przekuwać w zawód, raczej po prostu chciałem być na bieżąco z tym co się dzieje w Polsce i na Świecie. Czy to rozpad Czechosłowacji, czy to wybory w 2005r. odkąd zaczęła się przepychanka PO z PiS. Pamiętam jak nie raz za młodu oglądałem obrady sejmu i emocjonowałem się tym co się działo w polityce.
Ale zawsze starałem się być dość neutralny, rozmawiać oraz słuchać osoby o różnych poglądach, ale w ostatnich latach ciężko zaczęło mi się rozmawiać z osobami które popierają PiS. Bardzo mocny beton, przymykanie oczu na rzeczy, których dopuszczała się ich własna partia, nawet wystawienie kandydata o tak dziwnej i niejasnej przeszłości. Jedyne co mnie teraz cieszy to to, że nigdy nie należałem do żadnej partii, pod imieniem i nazwiskiem nigdy nie wypowiadałem się politycznie poza gronem rodzinnym, nikt nie może mi teraz zarzucić, że popierałem tą czy inną opcję.
Patrzę teraz na wyniki i mówię sobie, dobra koniec z polityką. Kasuje programy informacyjne, portale informacyjne, media społecznościowe przesiąknięte polityką. Będę oglądał Planete+ czy National Geographic i obserwował naturę jak tygrys poluje na żyrafę czy coś xD ewentualnie sport, a świetnie się składa bo za niedługo Le Mans się zaczyna. Wyrzucam ze swojego zainteresowania politykę.
Ta kampania i jej wyniki to kubeł zimnej wody na głowę.
Mam szczerze dość polityki, tego jak idealnie podzielone na pół przez nią jest społeczeństwo, a przede wszystkim to jak ludzie pałają do siebie agresją czasem gdy wypowiadają się o politycznych przeciwnikach. Ba sam zacząłem powoli używać tego języka.
Szkoda strzępić sobie ryja i zaakceptować, że polityka krajowa nie ma żadnego wpływu na mnie. Nie pobieram żadnych świadczeń, pracuje, płacę podatki (raz są wyższe, raz niższe), dużo to nie zmieni czy będzie rządził ten czy inny. Niech się kotłują, biją, kłócą, ścigają, zamykają w więzieniach. Póki ktoś nie będzie mnie wyrzucał z tego kraju, czy z mojego domu to mnie tematy polityki nie będą interesować
@markhausen: To gdzie ty żyjesz? Polityka krajowa ma duży wpływ na ciebie, a jeśli nie widzisz tego dzisiaj to zauważysz w przyszłości (jak będziesz potrzebował iść do lekarza, jak będziesz mijał kolejnych arabów na ulicach, jak szef nie da ci podwyżki bo będzie cię mógł zastąpić w/w, jak kraj opomni się o twoją krew w
Nie chodzi mi o to, że rzucam politykę, że nie będę