Wpis z mikrobloga

@Bunch: Ja takiej informacji nie miałem. Masz po prostu jakiś stary ziemniaczany komputer i tyle. Albo to dlatego, że mam Linuxa. Nie wiem, nie znam się.
  • Odpowiedz
@Bunch: @tiritto @Menasze wystarczy iso win11 i rufus. w trakcie tworzenia nośnika instalacyjnego w rufus wybiera się opcje pominięcia wymagań instalatora win11 dot. cpu, secure boot, tpm. po stworzeniu instalacyjnego pendrive wystarczy odpalić z niego instalkę i do widzenia
  • Odpowiedz
@Ramone mam sto procent pewności, że tak się nie stanie. Bez wchodzenia w szczegóły jest to furtka jaką sami zrobili. Jak ktoś ma legalną 10 tke to spokojnie taka instalacja z pominięciem po wszystkim się aktywuje
  • Odpowiedz
@Bunch: najnowsze nieobsługiwane CPU to te z 2017, czyli ośmioletnie.
98 z 1998 nie ruszał na 386
XP z 2001 nie ruszał na 486
Vista z 2007 nie działała dobrze na Pentiumie III (ruszać ruszała, płynnie nie działała)
8 z 2012 nie ruszał na Pentiumach 4 na Sockecie 478

A teraz hurr durr bo 11 nie działa na starym sprzęcie, pomimo, że z jednym wpisem w rejestrze da się zainstalować
  • Odpowiedz
@Bunch: Ciesz się, że Ci to wyskakuje. Dzięki temu unikniesz auto aktualizacji tego spyware'u do wersji 11 kiedy tylko odwrócisz głowę od ekranu. Serio. To co dzieje się z windą 11 to jest dramat. Polecam używać Win 10 do końca na LTSC a kiedy ubiją go to linux.
  • Odpowiedz
@winsxspl
Nie wiem czy zauważyłeś, ale w latach 90. to skok technologiczny był kolosalny, w 10 lat między 1997 i 2007 rokiem miałeś przeskok z gier 3D od takich gdzie postaci składały się z max.kilkudziesięciu trójkątów (albo były płaskimi sprite'ami jak np.:w DN3D) do pierwszego Crysisa który graficznie nadal się trzyma. Kompa trzeba było częściej wymieniać. Obecnie 10-letni procesor nadal pozwala na granie w najnowsze gry, co najwyżej wystarczy wymienić grafę.
  • Odpowiedz