Wpis z mikrobloga

@Ardeni: No można tak powiedzieć, jeszcze jest do dopracowania (przy skręcie koła się przestają kręcić, albo #!$%@? jak się jedzie szybko i skręca.
  • Odpowiedz
@Ardeni: Tak, próbowałem jeszcze się bawić z jointami ale do zawieszenia się kompletnie nie nadają, albo nie potrafię ich dość dobrze ustawić
  • Odpowiedz
@blisher: Qrcze bo chciałem wlasnie z jointami to ogarnąć, ale do tej porynie udało mi się ich poskromić. Rozciągają się w miejscach w tkorych powinny być fixed...
  • Odpowiedz
@blisher: ciężko jest coś takiego ogarnać? Bo sam się kiedyś zastanawiałem żeby się z tym nie pobawić, bo ileż można robić statyczne modele (nie licząc animacji w blenderze)
  • Odpowiedz
@sirgorn: Nie jest to jakieś mega skomplikowane, przynajmniej w najprostszej postaci. W sieci masz milion tutków jak zrobić pierwszy samochód. Zabawa zaczyna się gdy chcesz zrobić coś inaczej niż default.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ardeni: jointy sa dobre do robienia drzwi, sznura czy czegos takiego, do zawieszenia sie nie nadaja

@sirgorn: zalezy co znaczy dla ciebie ciezko, zrozumienie dzialania komponentow jest proste, ale ustawienie ich tak zeby woz zachowywal sie realistycznie to jest sporo roboty
  • Odpowiedz