Wpis z mikrobloga

@Notrix: Ponoć płacą ok 20 tys zł miesięcznie + różne benefity (bezpłatne studia dla dzieci jeśli ojciec polegnie na froncie i stypendia na utrzymanie podczas nauki) przy realnych zarobkach na prowincji w Rosji w okolicach ok 1-1,2 zł.
  • Odpowiedz
@Notrix: Co dwa miesiące wyrabiają nowy Afganistan, który zatrząsł 10x mocniejszym zsrr w posadach i przez to, dekadami, aż praktycznie do samego 2022 roku był ogromny Afganistanowy resentyment kacapów o straty, ptsd itp.

Niesamowite.
  • Odpowiedz
@Notrix: Czyli masakrowany rusek sobie nadal werbuje po 30 tysięcy ochotników miesięcznie, tymczasem na Ukrainie od końcówki 2022r porywa się masowo mężczyzn z ulic i wysyła na front mimo zapewnień o ponoszeniu kilkukrotnie mniejszych strat xD. Aż mi się przypomniało jak się @Kempes zbłaźnił, typowi wysyłałem kilka źródeł ukraińskich o tym, że rusek sobie werbuje po 30 tysięcy miesięcznie to mnie przegryw zablokował, bo nie ogarniał angielskiego.
  • Odpowiedz
  • 0
@Szinako: widocznie gość ma syndrom wyparcia. Nie mógł uwierzyć, że tylu ludzi w Rosji jest gotowych iść na wojnę i ryzykować życie.
  • Odpowiedz
czytałem gdzieś że wielu decyduje się teraz zaciągnąć bo wieszcza rychłe zakończenie wojny. Chcą zgarnąć tlusty bonus.

@mleko3-2procent: Ale że w Rosji? Nawet jeśli to i tak źródełko od trzech lat jest dosyć stabilne, poza 2022 Rosja ogarnia bez mobilizacji, a ponadto stale zwiększa liczbę żołnierzy.
A co do tłustych bonusów to przecież na Ukrainie też są przynajmniej dla młodych w wieku 18-24, ale w dwa miesiące tylko 500 osób
  • Odpowiedz
Ja czytałem gdzieś ze 30k.

@mleko3-2procent: To byś wtedy widział kilkadziesiąt nagrań, którymi Ukraina by się chwaliła na lewo i prawo a jest praktycznie cisza.

500 osób?
  • Odpowiedz