Wpis z mikrobloga

@Lilac: Ja teraz się zastanawiam nad przesiadką na jakąś androidową platformę. Mam raspberry (wersję 256MB bodajże) i jakoś tam działa, ale ostatnio wrzuciłem sobie na smartfona xbmc i mam wrażenie że działa lepiej. Na ten moment chyba zdecydowałbym się na odroid.....ale jeszcze nie wiem :D. Chętnie przeczytam opinie użytkowników dongli.
@Lilac: zwróć uwagę na przepustowość karty na którą będziesz streamował. U mnie strumień FHD ~12gb wysyłany kablem z PC poprzez kartę gigabitową, na ps3 (100Mbit) lub na tv (100Mbit) przycina niemiłosiernie.
@Persilsi: Posiadam Netgear WNR3500L (tomato 1.28 shibby) do niego podpięty dysk, tv ps51d6900 podłączony do sieci przez WiFi i pliki 20GB w 3D płynie działają. Odtwarzacz plików multimedialnych nie jest mi potrzebny bo tv wszystkie formaty łyka ale spodobały mi się okładki i opisy filmów w XBMC
@Lilac: jak znasz troszkę linuxa, lub chcesz poznać to polecam raspbmc na malinie. O niebo większe możliwości konfiguracji i rozbudowy no ale tym samym więcej zabawy żeby dostosować. No i koniecznie podkręć pi + chłodzenie dodatkowe, bo menu niestety strasznie laguje na standardowych ustawieniach.