Wpis z mikrobloga

koniec mojej przygody z serwisem #lenovo jest całkiem pozytywny. po ciągłym bombardowaniu BOKu telefonami dostałem w końcu pełny zwrot kasy za moje y580. co lepsze, lapek miał gwarancję do czerwca br. więc w praktyce, pomijając ból spowodowany 2 m-cami w serwisie, same plusy.

jeszcze nie zacząłem szukać następny stąd pytanie do Was, mirasy: jaki sprzęt do 3000-3500 plnów polecacie?

głowne zastosowanie: gry + projektowanie i obliczenia w 3d,

najlepiej z i7 / 8+gb ramu / mocną grafą / 15 calami, firma dowolna - chyba warunkowo dopuszczę lenovo z nadzieją, że za 1,5 roku znowu mi się coś w nim r------e ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#laptop #komputery #technologia #pytanie #kiciochpyta #chwalesie #jebnejeszczejednegotaga
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TenGumis: dysk, prawdopodobnie od przegrzania ;D

serwis teoretycznie go naprawił (bo ze 3 tygodnie temu jeden z konsultantów mi powiedział, że jest po naprawie i go testują - równie dobrze mógł kłamać, co, bazując na innych sytuacjach, jest bardzo prawdopodobne), ale jakoś nie chciało im się go odsyłać. bombardowałem ich telefonami co 2 dni, gadałem chyba z każdym konsultantem (bo nigdy nie trafiłem na tego samego ;]), oni 'wysyłali zapytania
  • Odpowiedz
@Tizukk: y510p brałem od początku pod uwagę, ale ten msi też niezły, nie znalazłem żadnego w tej cenie.

wiesz może jaka jest praktyczna różnica między i5 a i7? bo niby przeszukałem i przeczytałem parę artykułów, ale w sumie oprócz technicznego gadania dalej g---o wiem.
  • Odpowiedz
@burarura: Szczerze powiem, że nie będziesz odczuwał wielkiej różnicy między dobrym i5, a tanią wersja i7... jeśli oba mają podobne taktowanie i ilość rdzeni to tak naprawdę brałbym spokojnie i5 zamiast dopłacać do i7, który nic więcej od siebie nie da w grach. Róznicę wolałbym dorzucić do lepszej grafiki bo to przede wszystkim zdecyduje o wydajności w grach. Ten MSI to akurat bardzo fajny sprzęt, imho dla graczy msi robi
  • Odpowiedz