Aktywne Wpisy
OVHcloud +145
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nobody32 +30
jeszcze nie zacząłem szukać następny stąd pytanie do Was, mirasy: jaki sprzęt do 3000-3500 plnów polecacie?
głowne zastosowanie: gry + projektowanie i obliczenia w 3d,
najlepiej z i7 / 8+gb ramu / mocną grafą / 15 calami, firma dowolna - chyba warunkowo dopuszczę lenovo z nadzieją, że za 1,5 roku znowu mi się coś w nim r------e ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#laptop #komputery #technologia #pytanie #kiciochpyta #chwalesie #jebnejeszczejednegotaga
@burarura: będzie piekarnik:
Dzięki za propozycje ;)
serwis teoretycznie go naprawił (bo ze 3 tygodnie temu jeden z konsultantów mi powiedział, że jest po naprawie i go testują - równie dobrze mógł kłamać, co, bazując na innych sytuacjach, jest bardzo prawdopodobne), ale jakoś nie chciało im się go odsyłać. bombardowałem ich telefonami co 2 dni, gadałem chyba z każdym konsultantem (bo nigdy nie trafiłem na tego samego ;]), oni 'wysyłali zapytania
http://www.komputronik.pl/product/214837/Komputery/Laptopy/Lenovo_IdeaPad_Y510P_59_395031_12GB.html
Natomiast pod kątem mocniejszej grafy to poleciłbym MSI na i5 i grafie nvidii GTX850M, 8 GB RAM, duzy dysk, matryca full HD:
http://www.komputronik.pl/product/230008/Komputery/Laptopy/MSI_GP60_2PF_Leopard_Pro_212XPL.html
wiesz może jaka jest praktyczna różnica między i5 a i7? bo niby przeszukałem i przeczytałem parę artykułów, ale w sumie oprócz technicznego gadania dalej g---o wiem.