Wpis z mikrobloga

Podobno na mirko jest masa ekspertów od wszystkiego, to może tutaj znajdę odpowiedź na moje pytanie :). Mam dysk twardy z dekodera cyfrowego polsatu, model hitachi hcc545032b9a300 320gb. Podłączenie do komputera nic nie daje, jest widoczny w biosie ale nie da się nic z nim zrobić. Po długim researchu w google dowiedziałem się, że te dyski są w jakiś sposób blokowane. Przemogłem się i nawet przeczytałem kilka wątków na elektrodzie na ten temat, ale nie dowiedziałem się niczego konkretnego.

Wie ktoś może, w jaki sposób mogę sprawić, by ten dysk stał się użyteczny? Na pewno da się to zrobić, bo w archiwalnych aukcjach allegro można znaleźć oferty odblokowywania takich hdd.

#hdd #hardware #komputery #dyski
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@indiglo: Blisko, ale tym razem wyglądało to trochę inaczej xD Dziesiatki ekspertów, każdy coś tam od siebie dodał, będąc pewnym, że wyczerpuje temat, a tak naprawdę w niczym nie pomogli.

Zapomniałem tagu #bekazelektrody
  • Odpowiedz
@only: trzeba flashować firmware odpowiednim softem i programem do danego modelu dysku.... jest to prawie że nie możliwe do znalezienia..
  • Odpowiedz
@only: no ja po 3 dniach zabawy wymiękłem.. nawet przekładałem elektronikę z bardzo podobnego jaki miałem - nie ruszył.
  • Odpowiedz