Wpis z mikrobloga

Dla tych którzy twierdzą, że Budda nie miał nic wspólnego albo łykają jego historię, że przecież o tym kto organizował loterię wiedzieli z Internetu i to wystarczyło do tych zatrzymań i zarzutów polecam zapoznać się z historią Miśka z sharksów.

Też dostał zarzut kierowania grupą, też wyszedł za kaucją. Z tym, że u Miśka oficjalnie wiadomo o pójściu na współpracę a do tego wyciekło prawie 350 stron zeznań gdzie opowiada o wszystkim ze szczegółami.

https://wiadomosci.onet.pl/krakow/krakow-wyciekly-zeznania-miska-bylego-lidera-sharksow/frmwn0b

https://lubie.krakow.pl/pawel-m-ps-misiek-na-wolnosci-bedzie-odpowiadal-z-wolnej-stopy/

Polecam poczytać i zastanowić się czy czegoś wam to nie przypomina.
#famemma
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GoodGuyChucky93: ciekawe bardzo bo kiedyś ten sam dosłownie argument i nawet przykład podniosłem w towarzystwie (duże mózgi myślą tak samo ( ͡° ͜ʖ ͡°) )( i część osób odbiła piłeczkę że misiek pociął romka maczetą i organizował wiele takich akcji a słuppa zrobił średnio rozgarnietego wała na loterii

no tylko że przy sprawach VAT nie wychodzi się tak bo są zazwyczaj mocno zawiłe. Tymbardziej że słuppa
  • Odpowiedz
@HENKA: Wyciąłeś fragment pomijając resztę która jest dość istotna bo mówi, że ta wiedza wystarczyła do wysłania CBŚ i postawienia takich zarzutów jakie dostali.

Do zarzutu udziału w grupie raczej potrzeba czegoś więcej. Np. zeznania, że dane osoby były świadome procederu w jakim uczestniczą.

Na prawdę uważasz, że te zatrzymania i fakt, że Grażynka oraz Budda który ma zarzut kierowania grupą wychodzi za kaucją zaraz przed świętami definitywnie nie są
  • Odpowiedz
  • 0
@GoodGuyChucky93 a jeśli grande mówi prawdę i budda faktycznie siedział w pojedynczej celi to też dziwnie wygląda, to nie jakiś pdf czy zwyrol a zwykły jutuber od loterii
  • Odpowiedz
@sperg44: Argument użyty do odbicia piłeczki nic nie zmienia. Za sam udział w grupie jest od 6 miesięcy do 8 lat a za kierowanie jest od 2 do 15 lat. Do tego jeszcze trzeba dołożyć zarzuty za przestępstwa w ramach tej grupy.

Budda miał kierowanie+przestępstwa w ramach grupy a do tego w areszcie była też partnerka z udziałem w grupie+przestepstwami w ramach grupy.
Tak więc z perspektywy zarzutów i potencjalnej
  • Odpowiedz
@al0sh: To też jest ciekawy wątek i z tej dwójki to grande wydaje się być bardziej wiarygodny. Podpiera swoje słowa dowodami i otwarcie mówi, że jest gotowy na starcie z Budda bo na wszystko ma papiery.
Rzuca też takimi detalami jak numer celi a raczej nie jest tak głupi żeby rzucić losowy numer dla podbicia wiarygodności materiału (coś jak muran rzucający nazwiskiem prokuratura) a bardziej kieruje to w stronę buddy
  • Odpowiedz
@GoodGuyChucky93: no ja się z tobą jak najbardziej zgadzam. On nie siedzi za sprzedaż lewych rajstopek na scamerskiej współpracy tylko tam szły międzynarodowe powiązania przestępców VATowskich i widać było że prokuratura wie więcej niż my i z politowaniem i ironią podchodzą do tej medialnej fasady słuppy
  • Odpowiedz
  • 0
@GoodGuyChucky93 ja przed tą afera nawet nie wiedziałem kim on jest bo moto content mnie nie interesuje ale kumple go oglądali i się podniecali jakie fury robi, potem było to rozdawanie paliwa i jakieś akcje charytatywne to próbowałem podpytać kolegów skąd on się w ogóle wziął i skąd ma kasę na wszystko to nikt nie potrafił dokładnie odpowiedzieć ale to nie ważne bo na pewno legit wszystko itp itd a jak
  • Odpowiedz
@GoodGuyChucky93: no jak wystawiali lewe faktury za usługi których nie było i robili sobie przelewy miedzy spółkami żeby wyprac hajs to raczej działali w zmowie i porozumieniu co nie? wiec jak najbardziej przybicie grupy jest zasadne
  • Odpowiedz