Wpis z mikrobloga

#gielda popijam kawę i myślę, że bez tej giełdy to byłoby smutno. Kolejny rok, miałem nie grać, a tutaj taka decyzja - Orlen - myślę sobie, że lepszy rydz niż nic. Lepiej mieć te 15% zysku rocznie wraz z dywidendą niż nic. Lepiej próbować grać niż stać z boku. Może nie jest to nvidia czy pltr ale jedno jest pewno, żadna praca nie dałaby mi tyle kasy. Jeśli nawet weźmiesz poprawkę że za x lat ktoś po tobie odziedziczy twój wypracowany zysk i kapitał i nauczysz grać tą osobę, to wiedz że historia się powtórzy jak w przypadku najbogatszych amerykanów, którzy grają z pokolenia na pokolenie.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@makler___gieldowy: najciekawsze, że nawet stooq na początku analiz myśleli że orlen spadnie z okolic 55 niżej a potem zmienili rekomendację, że pomimo wysokich poziomów wskaźników RSI, już wcześniej taka sytuacja miała miejsce na wykresie i oni myślą, że kurs pomimo wysokich RSI pójdzie dalej do góry. Ciekaw, myślę, że tutaj jest błąd zakotwiczenia - myślisz, że coś się wydarzy, że np. cena dojdzie albo spadnie itp.
Myślę, że jedynym warunkiem
  • Odpowiedz