Aktywne Wpisy
finchharold +254
#psiarze #lidl
Ostatnio zauważyłem ze psiarze wchodzą z psami już do sklepów typu Żabka czy do piekarni. Nawet zdarza się w kawiarniach i restauracji. Ostatnio zwróciłem jednemu gościowi uwagę jak pies zaczął szczekać żeby wyszedł z tym psem to się burzył. Natomiast póki co w Lidlach czy biedronce jeszcze nie spotkałem psa, myślicie ze to kwestia czasu?
Ostatnio zauważyłem ze psiarze wchodzą z psami już do sklepów typu Żabka czy do piekarni. Nawet zdarza się w kawiarniach i restauracji. Ostatnio zwróciłem jednemu gościowi uwagę jak pies zaczął szczekać żeby wyszedł z tym psem to się burzył. Natomiast póki co w Lidlach czy biedronce jeszcze nie spotkałem psa, myślicie ze to kwestia czasu?

Salido +920
Minął 0. (z 66) dzień wakacji.
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
źródło: 1-452590_g
Pobierz

Pojazdy te w liczbie trzech sztuk zadebiutowały wczoraj na S7/71 (Katowice - Racibórz/ Bohumín).
W ramach zamówienia zostało kupione 26 pojazdów (22 podstawa + 4 prawo opcji). Koszt całego projektu 1,3 mld zł.
Impuls ma 400 miejsc (192 siedzące) dla pasażerów, 10 dla jednośladów i może osiągać prędkość do 160 km/h.
#slask #kolej #pociagi #newag #kolejeslaskie #katowice #mikolow
źródło: temp_file722194438202828878
Pobierz@eXe1987: Szczerze to nie wiem jak rzeczywiście będzie wyglądać ich plan jazdy. Narazie na tych liniach były widziane.
Co do samej jakość wykonania to nowy Impuls (jak ten stary) jest lepiej niż u konkurenta z Bydgoszczy ale do Stadlera troszke brakuje.