Aktywne Wpisy

LamajHarma +908
Głupia idiotka patrzy się w telefon i rozjeżdża psa. Kto takim ludziom daje prawo jazdy #!$%@? mac. Sidneuke na twitch.tv
#twitch #wypadek #prawojazdy #psy #patologiazmiasta #policja
#twitch #wypadek #prawojazdy #psy #patologiazmiasta #policja

Bobito +76

A co do Wittgensteina... albo żart polega na tym że to gra bawimy sie słowkami i problemy językowe to problemy także kobiet, wowczas mnie takie żarty słownikowe nie śmieszą, albo
Mając od wyboru skrajny sceptycyzm a empiryzm wole przyjąc na "prawie napewno" wiedze uzyskiwaną empirycznie niż zwątpić we wszystko i dawać półwiare wszystkim przeciwnym stanowiskom.
W mojej opini nie leży w grobie neopozytywizm, rozumiejąc jego
Jeśli przyjmujemy epistemologicznie że nasza wiedza opiera sie na faktach to nawet jesli nasze empiryczne techni
@Epoche: Tylko, że ta droga to nie radykalny empiryzm, który sam siebie obala jako że nie ma empirycznego dowodu na empiryzm tylko pluralizm metod i metoda aksjomatyczna. Są prawdy, które można poznać tylko czysto a priorycznie i są takie które się da poznać tylko z udziałem doświadczenia (nie samym doświadczeniem, bez rozumowania dedukcyjnego nie można wywnioskować, że skoro czegoś doświadczamy
Bo czy hipotetyczny bozon higgsa przez 60 lat ktory był postulowany i ktory został potwierdzony niedawno w doświadczeniu... to on był odnaleziony 60lat temu apriorycznie? wydedukowany z innych obserwacji i uogulnionych wzorów. I czy to w ogole ma znaczenie...
Wcześniej także zrównałeś pozytywizm logiczny z weryfikcjonizmem, a czy to napewno zasadnione? Popper także podpada pod neopozytywizm, był związany z Kołem Wiedeńskim przez pewien czas, on właśnie zreformował weryfikcjonizm w nauce i podmienił falsyfikcjonizm. Ukróciłł regresus ad infinitum ktory wystepuje w indukcji ktora przy weryfikcjonizmie musiala by być nieskończona na przyjmowanie