Aktywne Wpisy

nerfipro174 +40
Mirasy macie do polecenia jakieś seriale zagadkowe / tajemnicze / thrilery / kryminalne / horrory?
Z takich co oglądałem i mnie wciągnęły
Dark
1899
The OA
The Leftovers
Z takich co oglądałem i mnie wciągnęły
Dark
1899
The OA
The Leftovers

Artimeges +305
#ciekawostki w #czechy można normalnie zrobić zakupy w niedzielę. Jaki to jest super pomysł, może u nas też by tak zrobili

Nie oglądałem całego serialu, ale muszę przyznać, że został zrealizowany na prawdę bardzo dobrze i pod każdym względem trzyma się wysokiej jakości, dlatego zachęcam nawet osoby niewierzące do oglądnięcia go na przykład w celu zaspokojenia "potrzeb artystycznych".
Co do samej postaci historycznej Marii Magdaleny - często jest utożsamiana z nawróconą jawnogrzesznicą z Ewangelii, jednak wielu ekspertów uważa, że nie ma powodów by łączyć ze sobą te dwie postacie, ponieważ niewiele na ten temat mówi Biblia. Możemy jednak zakładać, że Maria Magdalena była opętana i gnębiona na wszystkich płaszczyznach życia przez złe duchy (Ewangelia wspomina aż o siedmiu).
Nie wiadomo w jaki sposób demony zamanifestowały tak intensywnie swoją obecność w życiu Marii Magdaleny, ale mogło to być na przykład grzeszne życie, nie ma najmniejszego powodu, by sądzić, że osoba ta praktykowała jakiekolwiek praktyki magiczne (ale nie jest to wykluczone). Grzech także otwiera furtkę do opętań, czy innych rodzajów ingerencji demonicznych.
Bramę do naszej zagrody złym duchom bardzo często otwieramy my sami.
#wiara #seriale
źródło: Alexander_Ivanov_-_Christs_Appearance_to_Mary_Magdalene_after_the_Resurrection_-_Google_Art_Project-1-scaled
Pobierz