Wpis z mikrobloga

#elektronika #diy #protip

Mechaniczne usuwanie nagaru za pomocą wirującego druciaka (więcej w komentarzach).

Przystawki do wkrętarki do czyszczenia grotów używasz na własne ryzyko, polecam zwilżyć druciak wodą z płynem do mycia naczyń, a następnie wytrzeć do sucha papierem. W warunkach domowych najlepiej robić to nad umywalką stosując ochronę oczu (gogle) i rękawiczki nitrylowe.
tojestmultikonto - #elektronika #diy #protip

Mechaniczne usuwanie nagaru za pomocą w...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Do wykonania czyścika potrzebna będzie oprawa żarówki, jakaś śruba, która pasuje do otworu na przewody i da się ją wkręcić do wkrętarki. Najpierw trzeba odłączyć przewody i wyjąć blaszki. Następnie znaleźć pasującą śrubę i ewentualnie nakrętkę, chociaż oprawa ma już nakrętkę plastikową, która powinna w zupełności wystarczyć. Do środka należy upchnąć kawałek druciaka, śrubę zamontować w uchwycie wkrętarki, druciak zwilżyć wodą z płynem do mycia naczyń i można brać się za czyszczenie.
tojestmultikonto - Do wykonania czyścika potrzebna będzie oprawa żarówki, jakaś śruba...

źródło: 1fd440eddbea8341d2bc4c8b5d971ea1

Pobierz
  • Odpowiedz
@Rusharh: W zależności od rodzaju grota, można użyć czegoś bardziej szorstkiego, ja mam mosiężne groty, więc jest mi to obojętne, jak masz fabryczny to bezpieczniej będzie użyć druciaka jak ze zdjęcia, jak usuniesz zbyt dużo to rdzeń Ci się zacznie stapiać, wygląda to trochę jak korozja (pojawiają się wżery).
  • Odpowiedz