Wpis z mikrobloga

@ksiadz164: To przecież możesz sobie napisać na podstawie jakiś książek które nie istnieją i pieprzyć im jakieś głupoty. Przecież nie udowodnią w trakcie egzaminu, że to jakieś wymyślone.
@ksiadz164:

Zgodnie z § 73. ust.5. rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30

kwietnia 2007 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania

i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów

i egzaminów w szkołach publicznych „zdający dostarcza przewodniczącemu

zespołu egzaminacyjnego wykaz bibliografii wykorzystanej do opracowania tematu

nie później niż 4 tygodnie przed terminem części ustnej egzaminu maturalnego

z danego języka” a tydzień przed egzaminem – ramowy plan prezentacji i wykaz
@ksiadz164: Nie mam pewności, czy to rozporządzenie dotyczy uczniów ostatnich klas, czy w ogóle osób zdających maturę, ale wyguglaj sobie tę ustawę, mi się wydaje że to dotyczy wszystkich. Poza tym po to dostarcza się bibliografię na miesiąc przed, żeby komisja miala czas na przygotowanie się. Ale podkreślam, że nie jestem ekspertem.
@krzeslo: myslę, że nauczyciele by powiedzieli czy coś jeszcze mam dostarczyć. Mi sekretarka, która notabene ogarnia cały ten bajzel, że mam tylko teraz zrobić prezentację i przedstawić na maturze i nic więcej. Dobra robię tak czy inaczej. Zobaczymy na ustnym co mi powiedzą xD
@sartek: to nie jest szkolny regulamin tylko CKE i ten temat musi być zaakceptowany przez kogoś pod koniec tej 2 klasy.

@ksiadz164: nie rozumiem jak można tak nie ogarniać życia... wystarczy wpisać w google matury 2014 terminy i masz wszystko.
@krzeslo: @ksiadz164: @elcor: @sartek:

"Bez punktualnie oddanej bibliografii nie może odbyć się rozmowa po wygłoszeniu prezentacji. To znaczy, że nawet za najlepsze wystąpienie uczeń nie otrzyma więcej niż 5 punktów. A to za mało, żeby zdać egzamin ustny."

xDDDDDD