Wpis z mikrobloga

@maniek74: ja juz tak nie gram griduja tylko przegrani ( ͡~ ͜ʖ ͡°) duzo sie nauczylem po stratach umiem też grac longi ale przydała by się mocniejsza korekta na amerykanskich i niemieckich indeksach. Jesli nie beda chcieli spadać nie bede tego grał postoję z boku, w lutym już longów nie bede zawierał
  • Odpowiedz
@Uncontrollable24 No dziś chce spać, nastawiałeś się twardo na spadki w lutym, a ładujesz w longa, imo za dużo i za często się gapisz w wykresy i newsy z X i zmieniasz pod to strategie, choć wiadomo, ze to nie jest w praktyce takie łatwe jak w teorii i tez się czasem na tym łapie :) ale wtedy strata boli x 2, przykładowo jakby dziś zaczęły się większe spadki których tak
  • Odpowiedz
@maniek74: to co teraz opisujesz jest błedem początkujących ja już nie czuje żalu że nie złapałem szczytu bo takie wejścia są rzadkie. Jesli dzisiaj nie wejdzie moge sie w poniedziałek obrócić w szorty nie widze w tym problemu, błedem jest myślenie że rynek zrobi to co my uważamy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Uncontrollable24 przecież ty od 2-3 tygodni się tu rozpisywales, ze spodziewasz się dużej korekty i luty to statystycznie miesiąc spadków i albo, będziesz stał z boku przez miesc albo otwierał S, a robisz coś całkiem odwrotnego. Ja nie twierdze, ze L to złe zagranie, tylko nie wiem w jakim celu takie teorie tworzyć o spadkowych miesiącach
  • Odpowiedz
@maniek74: statystycznie luty jest miesiącem spadków https://tradethatswing.com/seasonal-patterns-of-the-stock-market/ ale nie jest powiedziane że nie mogą go wyciągnąć na nowe ath i wtedy zrzucić. Tak spodziewam się korekty ale przy silnym daxie który robi max -1% będzie cieżko zrobić kilka sesji spadkowych na nq, zaczną spadać zajmę szorta. Longa i tak zamknę dzisiaj bo nie zamierzam go trzymać przez weekend i patrzeć czy trump czegoś nie powie. Nie rozumiem ciebie bo w
  • Odpowiedz
@Uncontrollable24 oczywiście, ze nie. Miałeś plan GRAC S LUB STAĆ Z BOKU, czyli dopuszczales scenariusz, ze jednak beda rosnąć, ale wtedy miałeś to obserwować z boku, a po kilku dniach już się planu nie trzymasz i grasz L, to już jest raczej problem z hazardem, zreszta w sumie nie pierwszy raz,bo pamietam, jak kiedyś cię zawołałem do wpisu, w którym stwierdziłeś, ze robisz sobie miesiąc przerwy a chyba po czterech dniach
  • Odpowiedz
@Uncontrollable24 po co w ogóle mieć plan skoro wg. ciebie trzeba go co chwile zmieniać… miesiąc to za grubo sobie postanowiłeś, ale ja sobie tak się staram ustalać na tydzień z góry i jeśli nie idzie w moja stronę to trudno wywali stopa, ręce pod dupe i obserwuje
  • Odpowiedz