Wpis z mikrobloga

• 0
@jegertilbake Stawiasz infrastrukturę pod VPN i kosisz pieniądze za możliwość korzystania od klientów. Klient coś odwala w internecie i to ty poniesiesz odpowiedzialność za to, bo szło wszystko przez twoją infrastrukturę. Będziesz się chciał wykręcić to musisz przekazać jakieś namiary na osobę co z niego korzystała. Nie ma anonimowych VPN. Nikt nie będzie tyłka nadstawiał za jakiegoś randoma.
  • Odpowiedz
@rvva1: Jestes ograniczony i piszesz taki wysryw chociaz mozesz sam sprawdzic, ze sie mylisz.

https://www.techradar.com/news/mullvads-no-log-policy-proven-after-police-raid

Pierwszy przyklad z brzegu. Znalezienie tego zajelo mi krocej niz tobie wysranie tego komentarza opartego wylacznie o chlopski rozum.

Tylko prosze juz nie szczekaj w odpowiedzi tylko jak facet przyznaj, ze sie pomyliles i gotowe, bo dzis mialem kontakt na tej stronie ze zbyt duza iloscia "ekspertow".
  • Odpowiedz
@lucius39: kupowanie nowego lapka nic nie da. Dostałem perma na reddicie i jak zarejestrowałem się na nowo z telefonu z ip mobilnego neta to w ciągu 30 minut znowu dostałem perma za 'unikanie bana'. A skoro taki głupi reddit to potrafi to potrafi to też każdy bardziej opeznany z bezpieczeństwem nerd.
  • Odpowiedz
ProtonVPN

@jegertilbake: mowisz o gownie, ktory nie dosc ze ma podobne promocje do norda, to jeszcze jak wchodzisz na nim na jakis serwis streamingowy to ci w--------a komunikat, ze wykrywaja uzywanie przez ciebie vpna? xD
  • Odpowiedz
@Dorken: Jaka mial promocje ProtonVPN najlepsza? Na Black Friday jest bodajze 33%, ale nadal jest jednym z najdrozszych VPN. Mozliwe ze mieli jakas promke na miesiąc tanio, ale nigdy na roczna subskrybcje.

Serwisy streamingowe blokuja vpny i jaka w tym jest wina Protona, ze dany portal dodal ich IP na zbanowaną liste? To normalne przy popularnych usługach a powazne firmy nie beda czesto zmieniac swojej bazy IP.

Te argumenty sa
  • Odpowiedz
@jegertilbake: W tym momencie proton kosztuje w planie na 2 lata, £3.59 miesiecznie, vs £2.50 za podobna promocje u norda xd dodatkowo, na stronkach benefitowych u pracodawcow sa dodatkowe promocje, zazwyczaj jakis cashback na kilkanascie dodatkowych procent. to jest ta wielka roznica, funt miesiecznie? a serwisy streamingowe blokuja vpny i dziwnym trafem zbanowali protona, a norda dalej nie potrafia. mialem protona ponad rok, teraz mam od roku norda, kosztuje mnie
  • Odpowiedz
@Dorken:

obydwa zapewniaja huja a nie prywatnosc

Przeczytaj komentarz wyzej. C---a* to sie ty znasz na temacie. No log policy weryfikuje nakaz sadowy. Proton mial obowiazek juz wydac logi uzytkownikow i nie zrobil tego, bo po prostu ich nie
  • Odpowiedz