Wpis z mikrobloga

@lucius39: w sumie to jest taka dystrybucja jak TAILS OS wykorzystywana przez aktywistów politycznych w takich cudownych wynalazkach jak Białoruś czy Korea Północna.

Całość instalujesz na pendrive, podpinasz go do komputera najlepiej publicznego bo nie twoje WiFi, jak jakiś cudem Cię policja namierzy to wystarczy wyszarpać pendrive

Na komputerze pusto (nie wiem jak oni to zrobili ale nawet ram jest pusty, czyżby ukryta partycja swap na pendrive?) a jak wezmą
  • Odpowiedz
@Rustyyyy a to nie po prostu taki LiveCD, gdzie działa cały system bez instalowania,.tylko wczytuje do ramu i tyle? Są nawet takie, które mają różne password crackery, wpinasz i np. zakładasz nowe konto admina na windowsie
  • Odpowiedz
  • 9
@lucius39 widzę ze ktoś czerpie z tego wiedzę, to tylko napisze - żadnego vpn'a z Torem. Nie ma to żadnego sensu, nie daje nic poza dodaniem do łańcucha słabego ogniwa.

Jak ktoś korzysta z tora, to polecam dystro linuxa stworzone do tego celu: qubes + whonix. Opiera się na VMkach, oferuje gateway który cały ruch sieciowy puszcza przez tor oraz doskonały poziom izolacji. Dla osób którzy potrzebują zachować stan - więc
  • Odpowiedz
@lucius39: jestem noga w tych sprawach ale vpn jest gorszy od tora bo dalej wiedzą co robisz.
Tor takich informacji nie zbiera i łączenie ich chyba jest głupotą bo wiele osób odradza to
  • Odpowiedz
@lucius39: bez sensu bo zawsze musisz miec nowe lacze internetu bez powiazan, a tak to szybko klasyfikuja.
masz 5 itemow z unikalnym adresem fizycznym, od routera zaczynajac, a tu myszka a tu glosnik i kazde z "odciskiem palca"
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: Za dobry vpn mozesz zaplacic anonimowo krypto, tyle ze dobre vpny nie sa darmowe czy nie mają promek -80% z d--y, choc na potrzeby zwyklej osoby i takie w pełni wystarcza, ale nie wiem czego na tym memie sa nizej jak Tor ktory bez vpn dziala jednakowo dobrze jak z.

W sumie przy dobrym vpn nawet jak zaplacisz karta to nie powinno miec zadnego znaczenia przy realnym no log
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: Lol. Twierdzenie, ze NordVPN czy jakies darmowe sa lepsze niz Mullvad/ ProtonVPN xD Jak pisalem - VPN weryfikuja dopiero nakazy sadowe, ktore weryfikuja w 100% ich no log policy a oprocz tego zwraca sie uwage, zeby vpn bazowal w Szwajcarii, bo maja najlepsze przepisy prawne. Mylnie zalozylem po twoim pierwszym komentarzu, ze wiesz o czym piszesz, sorki
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: nie chce mi sie kontynuowac rozmowy z toba, dobry VPN chroni twoje informacje. Wykop twoje juz ma a moich nie w ten sposob wiec to ty swoimi dzielisz sie za darmo i na tobie zarabiaja.

freethinker.jpg
  • Odpowiedz