Wpis z mikrobloga

#moderacja #wykop

No witam po tygodniowym banie, który otrzymałem za komentarz oczywiście nadal wiszący w cytatach pod tamtym wpisem, a brzmiący:

Oryginalny wpis.

Domyślam się, że ban został wymierzony za obrazę uczuć osobistych moderatorki, a nie za to, co zostało podane w powodzie jego nadania. xD

Wykop to wspaniały portal, a rozbierana sesja w zbożu była przepiękna.
ArchDelux - #moderacja #wykop

No witam po tygodniowym banie, który otrzymałem za kom...

źródło: image

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ArchDelux zukerberg przyznał wczoraj, że zatrudnieni ludzie od weryfikowania fakenewsów tak naprawdę cenzurowali wpisy zgodnie z własnymi poglądami (co każdy użytkownik wykopu wie od zawsze). więc oczywiście masz rację. w twoim przypadku moderator(ka) okazała się osobą niepewną siebie i przynoszącą swoje prywatne lęki do pracy. niestety, częściej przydarza się to kobietom. widywałem już np panie od hr-u, które zapraszały na rozmowę o pracę (miały robić wstępną filtrację) kompletnych idiotów tylko dlatego
  • Odpowiedz
  • 0
@PotwornyKogut: no i to lekkie poczucie władzy spaczające w takiej osobie sens i efektywność pracy dla portalu musi budzić w niej (hr-owej czy moderatorce vikopu) ten dreszczyk, tak rzadko spotykany na co dzień, w realnym świecie, w realnych relacjach, sukcesach i porażkach niezmyślonych spraw, płci, zaimków i kolorów. xD Najlepsze, że tam pod wpisem to nawet autor na mój komentarz normalnie i zabawnie odpisał. Zatem zabolało TYLKO OSOBĘ MODERATORSKĄ. xD
  • Odpowiedz