Aktywne Wpisy

Badmadafakaa +7
Do tych co piszą o bólu d--y. Prawda jest taka że to pis was wydymał grą na emocjach, tacy z was harcerze xD. Piana wam z pyskow leci bo tak was wytresowali. To jest dopiero śmieszne, że cieszycie się że wasz własny kraj bedzie się zwijał a nie rozwijał. Jak można się cieszyć z tego, że na złość wam będzie blokował dobre ustawy i z pisowskich sądów, nie mowiac już o ułaskawianiu

Badmadafakaa +5
Plusem prawaka (współczesnego, nie w w wersji Regan, Thatcher) jest łatwość w manipulacji. Bardzo łatwo jest nimi kierować. Wystarczy lekka gra na emocjach i wskazanie winnych (np. lgbt, migranci) i juz go masz xD. A ich brak elementarnej wiedzy jeszcze bardziej to ułatwia. Obejrzy taki 15 sekundowy filmik na tiktoku i już twierdzi że wie wszytsko xD. To najłatwiejszy elektorat tak na prawdę. Wasze liczenie przewagi procentów dzisiaj to idealnie pokazało. A

Jak się przygotowujecie na ewentualny upadek branży? Zastanawiam się w jakim kierunku bardziej się szkolić. Zastanawiam się nad adminem, sieciami, itp. Zastanawiam się nad DevOps ale to pewnie też padnie razem z programowaniem. Z obu tych dziedzin mam dosyć sporą wiedzę z racji moich prywatnych zainteresowań i projektów. W obu dziedzinach sporo wymaganych certyfikatów więc trzeba będzie i sporo funduszy zainwestować. Mam co najmniej rok na przygotowania więc nie powinno być problemów z ogarnięciem.
Raczej się wyobrażam sobie siebie poza branżą IT. Ale to też temat do przemyślenia
Komentarz usunięty przez moderatora
@Apokryf: największy problem w takich sytuacjach mają ludzie po studiach bez doświadczenia. Oni po prostu nie znajdą pracy jako programista i naturalnie zaczną robić co innego. Zdecydowana większość pracodawców na rynku IT nie szuka oszczędności na chama. Szukają dobrego pracownika, więc będą wybierać tych z doświadczeniem, którzy i tak obniżają już stawki.
poza tym mam oszczędności na bezproblemowe kilka lat życia bez jakiejkolwiek pracy, więc to byłby czas na planowanie co dalej
mając jakąś poduszkę finansową jesteś w o tyle komfortowej pozycji, że nie musisz szukać czegoś na g---t albo zastanawiać się co włożysz do gara/za co zapłacisz rachunki w przyszłym miesiącu