Aktywne Wpisy
DajtaPlusa +330
Siemanko Mirki, dzisiaj pokażę wam katastrofe lądową, już 7 raz mam rozwalone ogrodzenie.. Starszy człowiek, pan 75 lat skasował mi płot, uciekł z myślą że mu sie uda. Znajduje rejestrację pod słupkami i ją chowam :) Chłop wraca po godzinie szukać rejestracji tłumacząc się że jak rozwalił ogrodzenie musiał zapalić swieczke żonie,i odjechał na cmentarz, a okazało się że uciekł myśląc że rejestracja jest na miejscu zdarzenia. Zdzwoniłem na policję ,dogadałbym się
Jakby ktos kiedys szukal informacji na ten temat tak jak ja, to chce ostrzec innych przed nieprzemyslanym pobieraniem tresci w Niemczech.
Wczoraj dostalem list od Frommer Legal z zadaniem zaplaty 935,80€. Wydawalo mi sie, ze na moim telefonie i komputerze zablokowalem mozliwosc automatycznego seedowania w torrentach, no ale w ich pismie chca ode mnie 700.00€ za udostepnianie filmu, i 235,80€ za koszty administracyjne / prawnicze.
Nie badzcie tak nieostrozni jak ja i sprawdzcie
Wczoraj dostalem list od Frommer Legal z zadaniem zaplaty 935,80€. Wydawalo mi sie, ze na moim telefonie i komputerze zablokowalem mozliwosc automatycznego seedowania w torrentach, no ale w ich pismie chca ode mnie 700.00€ za udostepnianie filmu, i 235,80€ za koszty administracyjne / prawnicze.
Nie badzcie tak nieostrozni jak ja i sprawdzcie
źródło: temp_file446074869811559313
Pobierz

- Uderzenie w port, z którego wypływają statki przecinające kable na Bałtyku
- Systematyczna likwidacja poszczególnych zbrodniarzy wojennych: generałów, pułkowników, propagandystów
- co parę dni pali się jakaś ruska rafineria albo zbiornik paliw
- sami, bez żadnej pomocy, żadnej eskorty okrętów NATO, otworzyli korytarz do eksportu zboża na Morzu Czarnym
- Pokrowsk, który miał być już zdobyty przez kacapów w sierpniu, nadal się broni w styczniu
- Stracili 0.67% terytorium w 2024 - tylko dlatego że Republikanie przez 6 miesięcy blokowali pomoc. Gdyby nie to, nadal Ukraina kontrolowała by Bakhmut i Awdiwkę.
Trzeba mieć naprawdę zamknięte oczy, albo wyprany mózg, żeby nie przyznać, że są to sukcesy i Ukraińcy przejdą do kart historii za swoją odwage i skuteczność w obronie swojego kraju i mieleniu zbrodniarzy i barbarzyńców.
#ukraina #wojna #russiahateclub #bekazkonfederacji #bekazkonfedepisu #konfedepis
Ukrainie kończą się faceci chętni do walki i mogą pęknąć za te 6-12 miesięcy z braku uzupełnień.
Obecnie Ukraińcy prowadzą 100 tysięcy spraw o dezercje, gdzie jedną sprawa może być objęte kilka osób. Ich wojsko się wykrusza i coraz bardziej zmęczona, ruskie dużo tracą, ale jakoś uzupełniają. To wojna na wyniszczenia i Ukraina wyniszczą się szybciej niż daje radę uzupełniać.
Jeszcze w rozmowie pułkownika Lewandowskiego z Martinnem, pułkownik podawał przykład brygady szkolonej we Francji. Brygada liczy ok 4 500 żołnierzy.
Ci żołnierze dostali urlop po powrocie że szkolenia we Francji, przed wysłaniem na front. 1000 żołnierzy się rozpłynęło przed wysyłką na front, tak że z 4500 brygady zostało 3500
https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie-raport-specjalny-defence24/gdzie-podziala-sie-155-brygada-fala-dezercji-i-szczatki-pod-pokrowskiem
A tutaj, że w 10 miesięcy tego roku więcej dezercji niż od początku wojny
https://www.google.com/amp/s/www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Rosnie-liczba-dezercji-w-armii-Ukrainy-12-osob-zbiega-kazdego-miesiaca-ze-szkolenia-w-Polsce-8854311
źródło: temp_file8245218574206702912
Pobierz