Wpis z mikrobloga

Jakby ktos kiedys szukal informacji na ten temat tak jak ja, to chce ostrzec innych przed nieprzemyslanym pobieraniem tresci w Niemczech.

Wczoraj dostalem list od Frommer Legal z zadaniem zaplaty 935,80€. Wydawalo mi sie, ze na moim telefonie i komputerze zablokowalem mozliwosc automatycznego seedowania w torrentach, no ale w ich pismie chca ode mnie 700.00€ za udostepnianie filmu, i 235,80€ za koszty administracyjne / prawnicze.

Nie badzcie tak nieostrozni jak ja i sprawdzcie czy jest mozliwosc bezpiecznego pobierania filmow w Niemczech.

Ja na pewno teraz sobie odpuszcze pobieranie w Niemczech.

Nie wiem jak to sie skonczy. Na pewno zaplace. Nie wiem czy mniej czy wiecej czy dokladnie tyle ile ode mnie zazadali.

Dodatkowo wysylaja dokument, w ktorym domagaja sie deklaracji o zaprzestaniu dalszwgo nielegalnego pobierania i jednoczesnie, ze za kazdy inny przypadek tez odpowiednio zaplacisz.

Z zaplata nie mam problemu, ale ten dolument mi nie lezy, wiec najpewniej skorzystam z darmowej konsultacji z firmami, ktore pomagaja z tego typu sprawami i wysla inny, zmodyfikowany dokument do tej firmy.

#niemcy #emigracja #prawo #piratujo #torrent #zalesie #ciekawostki
sosiwoczostkowe - Jakby ktos kiedys szukal informacji na ten temat tak jak ja, to chc...

źródło: temp_file446074869811559313

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wydawalo mi sie, ze na moim telefonie i komputerze zablokowalem mozliwosc automatycznego seedowania w torrentach,

@sosiwoczostkowe: blokowanie nic nie daje, bo i tak szczątkowo udostępniasz

na przyszłośc oglądaj/ściągaj z filmana
  • Odpowiedz
  • 2
@szumek Na razie i tak sobie odpuszcze. Jeszcze nie wiem czy jakichs kar za jazde na motocyklu nie dostane... ¯_(ツ)_/¯

@xc4HzTdVd85aGvvK Poczytalem juz duzo na reddicie. Ale problem jest taki, ze korzystalem z internetu, ktory byl na czlonka rodziny i nie chce mu syfu narobic. Jakby bylo na mnie to moze inaczej bym do tego podszedl.

@getin Na razie to bede w zalobie i zadnych plikow juz nie sciagam.
  • Odpowiedz
@sosiwoczostkowe: a jakie dowody przekazali? Chyba powinny byc od isp a nie od randomowej firmy. Bo mnie najbardziej ciekawi fakt, ze aby zobaczyc kto pobiera to sami musza sie podlaczyc a wiec i sami staja sie jednocześnie współodpowiedzialni.
  • Odpowiedz
@ubog: Spodziewam się, że jeśli działają w imieniu właściciela praw autorskich, to mają zgodę na udostępnianie utworu przy okazji tych działań, inaczej by to nie miało sensu.
Tak czy inaczej, torrenty bez VPN to proszenie się o problemy praktycznie w każdym kraju.
  • Odpowiedz