Wpis z mikrobloga

Mirasy pomocy, za 2 miesiące oddaje mieszkanie po 6 latach wynajmowania. Mam taką z-----ą szybę przy wannie która niby ma zapobiegać chlapaniu wody dookoła(spoiler- nie działa). Przez te lata strasznie zarosła kamieniem, wiadomo, co jakiś ją czyściliśmy, ale bez przesadnego spuszczania się nad nią. Zrobiły się na niej takie mocne zacieki takie w kształcie odwróconego V(telefonem ciężko mi to złapać stąd brak foty). Jak to g---o zmyć? Próbowałem już: octu, sody, odkamieniaczy typowych z supermarketu sztuk 3.
Druga sprawa to narzeczona pod moją nieobecność nakleiła kiedyś płytki samoprzylepne i ten walony klej również nie chce zejść ze ściany xD, próbowałem acetonem ale nic nie dawał, polecice jakiś dobry uniwersalny rozpuszczalnik nie za miliony monet?
#remontujzwykopem #remont #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@qqaa: Właściciel mieszkania był bardzo w porządku wobec mnie przez te 6 lat, chciałbym byc wobec niego fair na koniec i oddać mieszkanie w takim stanie jak je zastałem oprócz wiadomych śladów zużycia
  • Odpowiedz
@TOMXT: ja też kiedyś próbowałem różnych środków i ostatecznie zeszło druciakiem do garnków xD nic nie porysowało ale zawsze można poszukać mosiężnego
  • Odpowiedz
@TOMXT: weź płytę plexi przyłóż do szkła z niewielkim dystansem (np. za pomocą taśmy). Obklej dookoła silikonem (re. Klejem na gorąco) i nalej do szczeliny octu lub innego specyfiku. Zostaw na kilka dni.
  • Odpowiedz