Wpis z mikrobloga

Który według Was to najlepszy kierowca w całej f1?
Ja osobiście głosuję na Fangio, jakim to trzeba być kotem żeby zdobyć 5 razy tytuł w 5 różnych zespołach. A 4 tytuły zmieniając zespół co roku

#f1

TOP f1

• Fangio 5.5% (6)
  • Senna 13.6% (15)
  • Hamilton 7.3% (8)
  • Verstappen 31.8% (35)
  • Prost 6.4% (7)
  • Lauda 2.7% (3)
  • Schumacher 25.5% (28)
  • Clark 6.4% (7)
  • Hill 0.9% (1)
  • Piquet 0% (0)

Oddanych głosów: 110

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FueGo: Właśnie takie ankiety, czy też porównania są niedorzeczne, zbyt duży rozstrzał czasowy oraz technologiczny, aby obiektywnie wyłonić najlepszego kierowcę.

• Odpowiedz
via Android
  • 2
@rayman_s popieram kolegę w sprawie boberta, ale do drugiej części się nie zgodzę, ponieważ mistrza osiąga się w danym czasie gdzie mamy do dyspozycji taki i taki bolid, takie i takie warunki. Dlatego patrze na to w jakim to było czasie.
Ci mistrzowie jakoś musieli wygrać z innymi, dlatego są mistrzami. Ale to jak i gdzie to osiągnęli to ich wyróżnia, dlatego ankieta jest dobra na poziom wykopu xD
  • Odpowiedz
@FueGo: kurdę szukam już pół godziny i weź coś znajdź archiwalnego na wykopie, niestety nie mogę tego znaleźć mimo szczerych chęci, a nie zapisałem tego w żadnej postaci

zignoruj ewentualnie mojego poprzedniego posta :(
  • Odpowiedz
@FueGo kurde no jakby sam nie miałem okazji oglądać go na żywo XD natomiast co do niego przekonują mnie opinie innych kierowców i komentatorów z tamtych lat.
Wszyscy wspólnie twierdzili z jaką lekkością on potrafił dostosować się do maszyny. Znajdował i przekraczał limity tam gdzie inni nie byli w stanie wyciągnąć więcej . W tym gronie wg mnie jest tylko Senna, Żil Wilnew no i pan Max.

Kurła a jednocześnie ciężko
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Hadolf_Itler max to bardzo, bardzo dobry kierowca. Ale chwilę mu brakuje do takiego senny czy fangio. Ma chłop jaja, ale to co kiedyś odwalalali na torze i jak się ścigali to dwa różne wypusty kierowcow.
  • Odpowiedz