Aktywne Wpisy

Salido +1400
Minął 0. (z 66) dzień wakacji.
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
źródło: 1-452590_g
Pobierz
kopek +239
Kto pamieta ten super odtwarzacz tzw. "empetrójke" :) i pobieranie muzyki na kazoo lub eMule? Xd
Ja później mialem jeszcze jakąś słabą "empeczwórke " - to byl dopiero luksus xd
#gimbynieznajo #nostalgia
Ja później mialem jeszcze jakąś słabą "empeczwórke " - to byl dopiero luksus xd
#gimbynieznajo #nostalgia
źródło: FB_IMG_1751014175815
Pobierz

Ludzie opisują, jak z----------ą w sprintach coraz więcej i w rosnącym zakresie obowiązków przy stagnacji, a niejednokrotnie regresie wynagrodzeń. Rzekomo ciągle się dokształcają, a przy ewentualnej redukcji zatrudnienia miesiącami nie mogą znaleźć pracy. Podsumowując, ambitni i zahartowani. Do tego pozornie elastyczni, skoro robią od Sasa do lasa w różnych technologiach.
I tutaj mam poczucie dychotomii, bo widzę, jak w wielu zawodach naprawdę ciężko znaleźć pracownika, który w miarę rzetelnie wykona swoją pracę. A znalezienie jakiegoś przyzwoitego technika przed 55 rokiem życia to już w ogóle kosmos.
Innymi słowy - jaki sens jest się tak męczyć? Chyba, że trolle totalnie zdominowały już tag #programista15k. Sam znam przypadek zwolnionego gościa, który w korpo zarabiał 20k brutto na managerskim stanowisku. Od 2 lat jest bezrobotny i aktywnie poszukuje pracy. Pytałem czy może nie sprobuje obniżyć wymagań finansowych nawet o połowę, to nie chce słyszeć.
Raczej nie jako sprawacz czy inny technik