Aktywne Wpisy

heksengerg +30
Dziewczyny, 7 marca bylam na powiększaniu ust 1 ml, dzisiaj byłam dodać 0,5 ml. Czy według was to są dobrze zrobione usta? Bo mi coś dziwnie to wygląda.
#usta #beauty #rozowepaski
#usta #beauty #rozowepaski
źródło: temp_file8155344116772793467
Pobierz
tommmekk +714
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Już jestem :-)
Trochę się dzieje...
Mam już nową protezę..
W końcu odebrałem jestem bardzo szczęśliwy -:)
Bardzo bardzo Wam dziękuję ….!!!!!
Już jestem :-)
Trochę się dzieje...
Mam już nową protezę..
W końcu odebrałem jestem bardzo szczęśliwy -:)
Bardzo bardzo Wam dziękuję ….!!!!!
źródło: temp_file3281152245053044403
Pobierz

Weźmy na przykład rynek IT; w czasie covidowego eldorado - b---a, pensje po 30k na b2b full remote, OE było można bardzo łatwo ogarnąć, a do tego śmieszne (z dzisiejszej pespektywy) ceny unitów.
A dzisiaj? Ostry kryzys w branży, covidowe 30k na b2b spadło do 21k i nadal leci. Seniorzy neta aktualnie wołają po około 17k brutto na UoP (20k b2b). Oczywiście nadal są oferty typu widełki 20-35k na b2b - proponuję się przejść na rekrutację, ale nie, że pogadacie z Julką z HR, która nawinie makaron na uszy, tylko rzeczywiście dostaniecie ofertę; to będzie właśnie około 21k na b2b ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Także stawki w IT w ostrej regresji, kryzys na całego, ciągle się słyszy o layoffach, juniorów już z nami nie ma, a ceny, koszty życia, utrzymania i inflacja jak rosły tak nadal rosną, wszystko drożeje z miesiąca na miesiąc. IT to aktualnie biedaki, których nie stać na nic przy dzisiejszych realiach rynku i cenach unitów.
W innych branżach z resztą jest niewiele lepiej, często jeszcze gorzej niż w IT.
Także pytam; kto będzie kupował te unity po 20-25k /m2 w Default City? Bo chyba już tylko lekarze zostali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci #pracait #inflacja
@smokingcat: 10k? Chyba brutto. Na rękę 7k.
https://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/Ponad-12-tys-zl-brutto-zarabia-dzis-pielegniarka-Od-1-lipca-szykuja-sie-podwyzki,259026,1.html
Tirowca żyjącego jak pies, ciągle poza domem, nawet nie będę komentował. Po co on ma kupować kwadrat? Żeby sobie wydrukować jego fotkę i oglądać przez 300 dni w roku będąc w trasie 2000 km od niego? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tirowca żyje jak pies by żyć później jak pączek. Czym się zajmujesz ? Tzn jak tam w szkole
@smokingcat: srutututu pierdu pierdu. Tymczasem twarde dane w załączniku. Jak widać i to 10k było znacznie zawyżone, bo realnie 66% zarabia mniej niż 7k. Oczywiście brutto.
źródło: Cala_prawda_o_zarobkach_pielegniarek_i_poloznych
Pobierztam ich sprawa jak oni sie do siebei odnsoza, jak w IT koderzy i niekoderzy ktorzy tez jednie gardzo drugimi jak admini, testerzy, frontend, czy nieszczesny SD.... A jednak dla spoelczenstwa IT = krezus...
@peoplearestrange:
nie jestem co do tego przekonany, bo popyt nie spadl wystarczajaco plus nie ma cashowania sie - byc moze co niektorzy zorbili sobei stop, ale wyjsc z interesu? oj chyba jeszcze nie....
@Metylo:
przyjmujac zalozenie, ze ow grubas wie co robi - to powinine wyjsc z poslkeigo betonu ktory po prostu potencjal wzrostu ma w okolicach kostek i przelozyc kase na cos co ma wiekszy potencjal, a czy to beda nieruchomosci w innych
Nie mówię o profesjonalnych inwestorach tylko o osobach prowadzących duże dochodowe firmy, które "coś" robią ze swoją kasa.
Jestem w stanie to zrozumieć, że taki ktoś woli kupić za cash tańsze mieszkanie/dom w Hiszpanii niż w Polsce ale nadal nie widzi potrzeby wyjścia z nieruchomości w Polsce.