Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +119
Przeglądam otodom i powiem szczerze, że w tych cenach większość nieruchomości jest po prostu niesprzedawalna w założonych cenach. Dotyczy tak mieszkań, segmentów, bliźniaków, jak i domów. Ba, sam nie wiem, czy swój dom bym sprzedał obecnie z zyskiem, mimo, że budowałem w czasach, gdy ziemia była tańśza, a robocizna nie stanowiła 70% kosztów budowy.
Można tylko zrobić machającego papaja dla osób, które kupiły nierucha w 2024 z nadzieją na zysk. W szczególności te
Można tylko zrobić machającego papaja dla osób, które kupiły nierucha w 2024 z nadzieją na zysk. W szczególności te

Soothsayer +36
Mam bardzo ładnego penisa oswiadczenie

#linux #ubuntu #freebsd a może coś jeszcze innego?
to ma być serwer produkcyjny więc nie zależy mi na najnowszych pakietach, a bardziej na stabilności.
Linia komend mym przyjacielem jest, freebsd też mi odpowiada... ale nie wiem co będzie lepsze...
Co potrzebuję?
#http #mysql +php & phpmyadmin etc
Być może serwer pocztowy też będę tam stawiał. więc jakiś dovecot + postfix (lub coś innego). Ale skrzynki w bazie danych na 95%.
#komputery
Nie chcesz bezpieczeństwa na serwerze produkcyjnym? Nieźle. ;)
W kolejnym kroku są dopiero "nowości" (bo w nich bywa różnie)
Do wyboru są wszystkie z OVH, bo na 99% tam będziemy kupować, ewentualnie Hetzner (słyszałem sporo dobrego), ale wolę OVH, bo tam mam swoje serwery testowe
@rss: Bezpieczeństwo to nie najnowsze pakiety, tylko łaty na te sprawdzone.
Bleeding edge to właśnie przeciwieństwo bezpieczeństwa.
Fakt, mam skrypty które sporo automatyzują. Jednak problemem cały czas są porty i instalacja z portów... to jest trochę masochizm :D
a z drugiej strony, instalacja z gotowych paczek... zawsze czegoś brakuje
Idealne recepty na start. Sam od tego zaczynałem, warta lektury. (szczególnie dział o Yum)
EDIT: A, i jeszcze CentOS jest ;-).
@grzemach: #tylkofreebsd :-)