Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: takich wyjazdów w ciągu roku jest 5-10 w wielu korpo realnie schodzi 3-4 tygodnie z uopa na same wyjazdy integracyjne l. wyjazd zespołu wyjazd działu wyjazd departamentu wyjazd firmy wyjazd komórki organizacji im wyższe stanowisko tym więcej tego
  • Odpowiedz
@Alfiarz: aż tyle? U mnie może ze 2 razy w roku jest i to zazwyczaj tak organizowane, że wypadnie tylko jeden dzień z pracy (wyjazd w czwartek pod koniec pracy i powrót w piątek).
  • Odpowiedz
@Alfiarz: Aż tyle? Pracując w korpo to może 1 wyjazd rocznie miałem i to zwykle na weekend do jakiegoś hotelu na pranie mózgu i walenie konia pod wyniki finansowe.
  • Odpowiedz
nie żartuje zdaje sobie sprawę że są korpo co mają mało wyjść np moja różowa pracuje dla niemców inaustrakow to w ogóle jedno wyjście do roku na wieczór i powrót do roboty. IT też mają duży problem bo pracują w jakiś gownach scrumach agile nie agile liczy się ich jako koszty i wychodzą max na pizzę w biurze
  • Odpowiedz
@notBart: wyjeżdżają na b2b ale często w weekendy na budżet firmy ale jednak to nie to samo co w normalny dzień pracy gdzie uop trzeba tak ustawiać
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: Gdzie tak jest? Rzeczywistość jaką ja widzę, to kontraktor 20k net i pracownik 13 brutto uop. Przy czym pracownik ma więcej obowiązków, musi się ładnie uśmiechać i nosić pulowery. A jak projekt się wywali to cała wina pójdzie na pracownika.
  • Odpowiedz