Wpis z mikrobloga

niesamowite to jest że przed erą czepionek covidowych takie sytuacje były ultrarzadkie. tzw przypadek

najlepsze że pracowałem w firmie gdzie musieliśmy śledzić i dokumentować przerwane mecze i widziałem w danych ogromny wzrost wszelkich interwencji medycznych (zarówno u piłkarzy jak i kibiców) po 2020(1), a niektórzy i tak mi próbują wmawiać że wcale nic takiego się nie stało

#mecz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Iliilllillilillili: przed covidem gros przerwanych meczów to były jakieś chimp outy kibicowskie, z powodów medycznych to się zdarzało raz na parę miesięcy

w 2022 i 2023, śledząc jakieś 30 lig, regularnie w każdym tygodniu ktoś zasłabywał, zwłaszcza w UK. Oczywiście głównie kibice bo siłą rzeczy jest ich dużo więcej niz piłkarzy.

Dziwnym trafem w Bułgarii czy Rumunii takich sytuacji jest najmniej, a najwięcej pamiętam właśnie z UK.
  • Odpowiedz
@Iliilllillilillili: dużo było śmierci na boisku jak i poza nim piłkazry.

Również w kolejnych latach na stadionach nie udało się uniknąć tak tragicznych wydarzeń. W grudniu 2007 roku, w czasie meczu ligi szkockiej, posłuszeństwa odmówiło serce piłkarza Motherwell Phila O’Donnella. W maju 2016 roku jego los podzielił Kameruńczyk Patrick Ekeng. Piłkarz zmarł na atak serca w meczu ligi rumuńskiej, gdzie występował w barwach Dinama Bukareszt.

Do piłkarskich tragedii w wyniku
  • Odpowiedz
@tyrytyty: ale w 2020(1) nie tylko weszły szczepionki, ale też, o dziwo... pojawił się covid. Więc dlaczego rozważasz opcje "powikłania po szczepionkach", a nie bierzesz opcji "powikłania po covidzie".
  • Odpowiedz
niesamowite to jest

@tyrytyty: to tak jakby mówić, że chłop spowodował wypadek, bo jechał 90 na 70 nie wspominając o tym, że miał 3 promile, jechał niesprawnym autem na łysych oponach po śliskiej drodze i nagle skręcił kierownicą, bo mu paczka ze szlugami pod fotel wpadła ( ͡° ͜ʖ ͡°)

najlepsze że pracowałem w firmie

co to za firma? xD Braliście pod uwage, że kalendarz był bardziej napięty, nieregularny sezon i
  • Odpowiedz