#skoki Jest już dosyć późno, więc możliwe, że nikt nie zauważy, ale tak jakoś zobaczyłem gdzieś wpis dot. komentarza TVP i Eurosportu w skokach i wzięło mnie na napisanie kilku zdań. Nie wiem jak u Was, ale u mnie odkąd TVP nie transmituje skoków i pozostał tylko ten komentarz Eurosportowy to jakoś straciłem przyjemność ze śledzenia tej dyscypliny, a żeby nie skłamać śledzę je jakoś od 2004 roku, wcześniej byłem średnio świadomy ( ͡°͜ʖ͡°) Ludzie różne pisali komentarze nt. transmisji w TVP, a że Szaranowicz ciągle wspomina rzeczy sprzed 30lat, a to że Babiarz się fafluni, a to, że Szczęsny coś tam, ale może to kontrowersyjne na tagu, czy ogólnie w świecie skoków, ale osobiście wolałem właśnie to, niż z całym szacunkiem do p. Błachuta i p. Rudzińskiego, a teraz p. Korościela ich komentarz, który jest arcy cholernie nudny i usypiający. Oczywiście w mojej opinii skandalem jest to, że bardzo często oni podawali wyniki punktowe i konkretne miejsce danego zawodnika przed pojawieniem się samej grafiki z tymi informacjami. Dla mnie to jest lekko niedorzeczne. Tak samo brakuje mi w tym komentarzu właśnie komentarza nt. danego skoku, jakiegoś zdania nt. techniki wykonanego skoku, informacji o wybiciu, czy było za wczesne, spóźnione, czy odpowiednie. O lądowaniu panowie mówią sporo, więc tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń, a nawet pochwalę za jechanie z sędziami, którzy noty sobie dobierają wg. własnego widzimisię, zamiast faktycznie jakości skoku. Nie wiem, uważam, że p. Szaranowicz (jak jeszcze jego choroba aż tak nie dawała znaków podczas transmisji) i p. Babiarz wykazywali o wiele większą pasję w stosunku do tej dziedziny, jakoś czuć było od nich, że uwielbiają ten sport (a przynajmniej tak to odczuwałem, bo mogło być oczywiście całkowicie odwrotnie). Już tak kończąc ostatnim zdaniem, to ktoś może odpowiedzieć, że to się może brać ze względu na wyniki naszych, no to od razu wolę dopowiedzieć, że nie do końca, bo śledziłem skoki i transmisje kiedy naprawdę mieliśmy tragiczne wtedy wyniki i nie odczuwałem aż takiego znużenia jak podczas oglądania skoków w ostatnim czasie. Po aktywności podczas zawodów też to widać chociażby na tagu, kilka lat temu podczas konkursu był jeden wielki młyn i setki wpisów, setki plusów, teraz pojawia się 10-15komentarzy na krzyż i nawet memesków bardzo mało w trakcie ( ͡°ʖ̯͡°). Oczywiście ma to też związek z odpływającymi ludźmi z tego portalu, czemu moderacja i administracja bardzo pomaga, no ale tak jakoś przed snem miałem ochotę napisać kilka zdań. Dobranoc i do następnego konkursu już w sumie w ten weekend. ( ͡°͜ʖ͡°)
@okradzione: Komentarz na Eurosporcie polega na liczeniu różnicy pomiędzy skoczkami i odliczaniu od 30 skoczka z kolei kto dostał się do drugiej serii. Nudne to
@okradzione zgadzam się. Szczególnie irytujące jest to ciągłe obliczanie składowych punktacji tuż po skoku, żeby przewidzieć na którym miejscu będzie zawodnik, kiedy ta informacja pojawia się dosłownie za kilka sekund. Babiarz jest jaki jest, ale on ten czas poświęcał na mówienie o emocjach, na wymyślanie epitetów, porównań i innych ciekawych wstawek.
@adeekk1989: Słabo chyba czytasz, wspomniałem, że wyniki nie mają raczej na to wpływu, bo oglądałem skoki, gdy mieliśmy o wiele gorsze wyniki, niż teraz, a nie miałem takiego uczucia jak w ostatnim czasie.
@slawek887: Ja nie pamiętam, by takie sytuacje były w TVP, a przynajmniej nie nagminnie. Może się mylę, choć sobie nie przypominam, z kolei na Eurosporcie jest to ciągła praktyka i powtórzę się, bardzo irytująca.
@okradzione: oni komentowali szczyt formy Polaków. Dlatego masz dobre skojarzenia. Babiarz nie spowoduje komentarzem, że stypa zmieni się w szaloną imprezę 3 dziesiątki.
@okradzione: Nawet sama otoczka ze studiem przed i po konkursach na Eurosporcie jest mega mdła, nijaka. Nie wiem, chyba boomerkiem się stałem, bo faktycznie na TVP to miało swój klimat. Kurzajewski, papa Kot z popularnym Stefankiem i Apoloniusz. Ehh .-.
Nie wiem jak u Was, ale u mnie odkąd TVP nie transmituje skoków i pozostał tylko ten komentarz Eurosportowy to jakoś straciłem przyjemność ze śledzenia tej dyscypliny, a żeby nie skłamać śledzę je jakoś od 2004 roku, wcześniej byłem średnio świadomy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ludzie różne pisali komentarze nt. transmisji w TVP, a że Szaranowicz ciągle wspomina rzeczy sprzed 30lat, a to że Babiarz się fafluni, a to, że Szczęsny coś tam, ale może to kontrowersyjne na tagu, czy ogólnie w świecie skoków, ale osobiście wolałem właśnie to, niż z całym szacunkiem do p. Błachuta i p. Rudzińskiego, a teraz p. Korościela ich komentarz, który jest arcy cholernie nudny i usypiający. Oczywiście w mojej opinii skandalem jest to, że bardzo często oni podawali wyniki punktowe i konkretne miejsce danego zawodnika przed pojawieniem się samej grafiki z tymi informacjami. Dla mnie to jest lekko niedorzeczne. Tak samo brakuje mi w tym komentarzu właśnie komentarza nt. danego skoku, jakiegoś zdania nt. techniki wykonanego skoku, informacji o wybiciu, czy było za wczesne, spóźnione, czy odpowiednie. O lądowaniu panowie mówią sporo, więc tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń, a nawet pochwalę za jechanie z sędziami, którzy noty sobie dobierają wg. własnego widzimisię, zamiast faktycznie jakości skoku.
Nie wiem, uważam, że p. Szaranowicz (jak jeszcze jego choroba aż tak nie dawała znaków podczas transmisji) i p. Babiarz wykazywali o wiele większą pasję w stosunku do tej dziedziny, jakoś czuć było od nich, że uwielbiają ten sport (a przynajmniej tak to odczuwałem, bo mogło być oczywiście całkowicie odwrotnie).
Już tak kończąc ostatnim zdaniem, to ktoś może odpowiedzieć, że to się może brać ze względu na wyniki naszych, no to od razu wolę dopowiedzieć, że nie do końca, bo śledziłem skoki i transmisje kiedy naprawdę mieliśmy tragiczne wtedy wyniki i nie odczuwałem aż takiego znużenia jak podczas oglądania skoków w ostatnim czasie. Po aktywności podczas zawodów też to widać chociażby na tagu, kilka lat temu podczas konkursu był jeden wielki młyn i setki wpisów, setki plusów, teraz pojawia się 10-15komentarzy na krzyż i nawet memesków bardzo mało w trakcie ( ͡° ʖ̯ ͡°).
Oczywiście ma to też związek z odpływającymi ludźmi z tego portalu, czemu moderacja i administracja bardzo pomaga, no ale tak jakoś przed snem miałem ochotę napisać kilka zdań. Dobranoc i do następnego konkursu już w sumie w ten weekend. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: maxresdefault
Pobierz@okradzione: Bez przesady, od kiedy oglądam skoki pamiętam sytuacje, że komentator mówił o miejscu, a ja nie wiedziałem skąd on to wiedział