@Paralotnia: Zamówiłem stolik pod laptopa dla Pani Borsukowej, ale nie tego się spodziewałem, a tak w ogóle to ma wadę i miałem już reklamować, ale w sumie lepiej zwrócę...
@bohemot44: to obawiam się, że allegro ten zwrot nie obejmuje. To znaczy dotyczy jeśli kupiłeś kup teraz u przedsiębiorcy. Jak licytowałeś albo kupowałeś od kowalskiego to ten przepis nie obowiązuje
@almafater: No ja bym chciał taki tańszy trochę...no i kiedyś już bratu kupiłem taki ładny drewniany no i był zadowolony. A teraz nie wiem co mnie podkusiło....
@Paralotnia: @bohemot44: Jezeli dokonujesz zwrotu zakupionego towaru to prawo reguluje to tak, że to sprzedający powinien pokryć koszty zwrotu przesyłki, ale 99% spoleczenstwa o tym nie wie.
@Shewie: @bohemot44: Nie oznacza to, że odstąpienie od umowy w ogóle nic nie kosztuje. W razie odstąpienia od umowy uważana jest ona za niezawartą, a konsument jest zwolniony ze wszelkich zobowiązań. Musi jednak ponieść koszt zwrotnej przesyłki towaru (tak wynika z wyroku Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości z dnia 15 kwietnia 2010 r., sygn. C-511/08).
@Paralotnia: @bohemot44: Powołałem się na artykuł który czytałem kiedyś na wp.pl i miałem chyba go nawet w zakladkach gdzieś, tylko nie mogę go znaleźć pośród tych wszystkich zakładek...
eh że im nie wstyd coś takiego podawać. a w tym kawałku kurczaka więcej panierki niż mięsa... nawet na sosie i sałacie oszczędzają #kfc #fastfood #jedzenie
@Paralotnia: No to już na zmarnowanie :(