Wpis z mikrobloga

Ciągle mam problem by bezpiecznie dolecieć na jakąkolwiek planetę, platforma ma kilkanaście działek, ściany itd, a obrywam mocno. Trzeba wysyłać czerwoną, ew. miedź i robić na stacji? :/

#factorio
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@assninja: przesuń łapacze asteroid niżej, daj jedną warstwę muru, tuż za nimi daj działka
jak mają niszczyć asteroidy jak nie mają zasięgu xd
i daj je na całej szerokości
  • Odpowiedz
  • 0
@guest: no ale nie ma chyba sensu strzelać do tych które są po bokach i bezpiecznie przelecą, a te z przodu mają taki zasięg do przodu.

Ale ofc jak teraz przetestowałem to jednak doleciała z minimalnymi szkodami xD wysłałem 1000 miedzianych płytek i na miejscu zacząłem produkcję czerwonych lol
assninja - @guest: no ale nie ma chyba sensu strzelać do tych które są po bokach i be...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@assninja:

Odkryj sobie kilka poziomów dodatkowych obrażeń zadawanych przez działka. I zaprojektuj to tak, żeby platforma sama tworzyła sobie amunicję. Dość łatwo zaopatrzysz wszystko w żółtą amunicję na której bez problemu zniszczysz wszystko na drodze do gleba/vulcanus/fulgora. No i przed podróżą upewnij się, że jest trochę amunicji w zapasie na taśmociągu, bo sporo tego idzie.
  • Odpowiedz
@assninja: a nie masz czasem za dużo masy tego statku i twój lot za długo trwa? Ja staram się ograniczyć miejsca zawsze do minimum i do vulcanusa dolatuje w ok. 40-50 sek.
  • Odpowiedz