Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam ostatnio nad złożeniem kompa jakiegoś w miare taniego - główne zadania to przeglądanie internetu, amatorskie sklejanie filmików w Premiere Pro, oraz Geforce Now - streamowanie gierek przez neta (nie wymaga to ogromu mocy). Myślę, czy nie iść w jakiś procesor AMD ze zintegrowaną grafiką, ogólnie zależy mi na jak najniższym koszcie, bo komp w 99% będzie do internetu, filmów.

Obecnie mam Lenovo 330-15ich i jest spoko ale no 15 cali to trochę mało, chciałbym tak z 27 cali mieć na biurku. Macie jakieś gotowe konfiguracje takich kompów? Może ktoś ostatnio sobie składał i ma gdzieś listę rzeczy? A no i monitor - jaki kupić? Myślę, że fajnie by było z rozdzielczością większą niż FullHD ale nie zależy mi na większej liczbie fps'ów niż 60.

#pytanie #pcmasterrace
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HuopWsiowy: Jeśli montaż filmów to grafikę lepiej dodaj od razu choćby nie była jakaś super, byle jaka lepsza niż zintegrowana bo ta się przekłada na wszystko.

Tak czy inaczej bezdyskusyjnie PC. Możesz sobie dodać 3,5 calowy HDD talerzowy tradycyjny na ciężkie materiały, SSD m2 do woli na system, apki i np SSD 2,5 jako scratch disk (bo wideo ci ramu zje mase + będzie wołać o taki dysk). PC są
  • Odpowiedz