Aktywne Wpisy
Barabasz111 +1726
szurszur +19
Tylko 15,7% Polaków deklaruje zbrojną obronę w przypadku ataku Rosji.
Przypomina mi się sondąż sprzed kilku lat z Ukrainy po którym wykopki wyszydzały Ukrainców rzekomo niechetnych obronie własnego kraju i dawały za przykłąd Polaków którzy wiekami chetnie walczyli o wolnośc.
Kłopot w tym, że ten polski wskazuje, że Polaków chetnych do zbrojnej obrony PL jest o około połowe % mniej niż było Ukraińców do obrony UA w 2021.
#ukraina
Przypomina mi się sondąż sprzed kilku lat z Ukrainy po którym wykopki wyszydzały Ukrainców rzekomo niechetnych obronie własnego kraju i dawały za przykłąd Polaków którzy wiekami chetnie walczyli o wolnośc.
Kłopot w tym, że ten polski wskazuje, że Polaków chetnych do zbrojnej obrony PL jest o około połowe % mniej niż było Ukraińców do obrony UA w 2021.
#ukraina
Wstałem, umyłem się, #kawatime szukałem wszędzie po domu jakiś drobniaków na benzynę, zatankowałem na swojej ulubionej stacji 98-kę i ruszyłem dalej w drogę do miejsca oddalonego o 20 KM. Wpadłem na stacje dzień dobry, zaraz przyszła pani, która kazała mi poczekać w restauracji co należy do stacji, proponowali mi coś do picia, ale nic nie dałbym rady przełknąć ze stresu. Kazali mi poczekać, z 20 minut, bo nagła awaria była i szef nie przybył. Wszedł facet w garniturze, podszedł do mnie, nie wyraźnie mówił i pomylił mnie ze swoim klientem, który siedział za mną. Ja pomyliłem prawnika, ze swoim przyszłym kierownikiem. Poczekałem jeszcze trochę i w miłej atmosferze szef przedstawia mi warunki, miła rozmowa. Ja dałem swoje CV. Przedstawił mi sytuacje i że za 2,3 tyg. stanowisko będzie wolne ponieważ jedna pani poinformowała, że wyjeżdża. Już za tydzień mam dostać pierwsze sygnały w sprawie mego przygotowania. Grafik mi odpowiada, duża swoboda. Kierownik powiedział, że jest lekko, że mogę spokojnie wrócić na studia i się uczyć. Byłem zachwycony. Tylko nie zapytałem o wynagrodzenie, o coś co chyba niektórzy uważają za priorytet. Zadowolony z rozmowy i z siebie przypomniałem sobie dopiero jak odjechałem i spoglądałem na rezerwę, a świeciła się motzno. Śmieszne, byłem na stacji paliw, dostałem robotę i wracając do domu boje się, że zabraknie mi paliwa i nie dojadę. Jedna czuje się #wygryw , bo będę mieć pracę, która nie będzie kolidować z ćwiczeniem, graniem koncertów czy nawet nauką. Przygotuje się ##!$%@? . Jakoś tak za 2,3 tyg. mam urodziny, a co jak w ten dzień rozpocznę pracę i będzie to taki prezent.
#wygryw #praca #bezrobocie #zyciejestpiekne #stacjapaliw #wygrywmotzno #coolstory
nie zapytać o zarobki
@garindaan: lol