Wpis z mikrobloga

#slubodpierwszegowejrzenia mamarysia została wyzywana od patusiar bo miała małe dziecko + paliła (pomijam “p--o” - oranżadę na szlaku, bo tutaj już ręce opadają jak ktoś za to hejtuje). Wiele uczestników pali/palilo (z tej edycji Samuraj i Księgowa) i nie są wyzywani od patusów, bo wg wykopków bycie kobietą + posiadanie dziecka = trzeba być świętym. Natomiast mężczyźni są traktowani pobłażliwe- Boczek zostawił kobietę W POŁOGU (tak, w połogu raczej kobieta nie ma czasu i mózgu się rozstawać bo jest pochłonięta nową sytuacją) z małym dzieckiem i nikt nie nazywa go patusem. Moim zdaniem on jest największym patusem SOPW i nie powinien być w tym programie. Tylko przez to, że jest facetem nikt nie jest do niego aż tak krytycznie nastawiony
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jarzyna_pinky kobiety z dziecmi, czyli matki podlegaja innym standardom niz mezczyzni z dziecmi czyli ojcowie.

Zanim jakies straumatyzowane osoby sie na mnie rzuca: ludzie generalnie w roznych kontekstach podlegaja roznym standardom.
  • Odpowiedz
@Jarzyna_pinky: nie dlatego nazywali ją patusiara bo paliła i miała dziecko tylko ze względu na jej ogólny wygląd, wyglądała 10 lat starzej, ubierała się fatalnie i ogólnie wyglądała na mocno zaniedbana. Dziecko nie miało tu nic do tego. Niestety ale jak Cię widzą tak Cię piszą
  • Odpowiedz
@yohana30 chyba jednak było inaczej…. Zwykle jest wypominany fakt, że miała dziecko i paliła. Jeśli chodzi o dbanie o siebie to większość uczestników jest zapuszczona: fatalnie ubiera się chociażby Damian (trzy stylowy wczorajszego odcinka to maksakra), Przemkorożec też miał beznadziejną stylówę i był zaniedbany, Boczek też jest zapuszczony, Kudłaty miał fatalną fryzurę na ślubie jakby włosów nie chciało mu się myć (fleja?)… dalej mam wymieniać? Brak gustu=patus?
  • Odpowiedz
@karotka27 i to jest mega krzywdzące. Przez to nikt nie zauważył kultury oraz fajnego poczucia humoru Marty - tak, jej wypowiedzi o Erdolu były błyskotliwe i lekko uszczypliwe ale w normie oraz to jak wypowiada się o ojcu swojego dziecka (bardzo pozytywnie).
  • Odpowiedz
@FoorX mogę zakładać, że nie stanął na wysokości zadania tj. wsparcia matki swojego dziecka w trudnym czasie, szczególnie mając taką przeszłość. Ale oczywiście matka, która samotnie wychowuje dziecko jest nazywana patusiara bo pali a facet, który opuszcza matkę i dziecko to jest usprawiedliwiany
  • Odpowiedz
@jestemzdyskonta: mongolica akurat była zadbana, chociaż to nie mój styl xd to zawsze coś tam się pomalowała, ubrała. Ludzie głównie komentowali jej zachowanie i mongolskie rysy twarzy, ale nigdzie nie widziałam żeby ktoś nazywał ją fleja i brudasem jak mamerysia
  • Odpowiedz
@Jarzyna_pinky: z tego co pamietam, to mamarysia palila fajkę przy swoim dziecku, jak ten się bawił na jakims mini ogródku i tak robienie z dziecka biernego palacza jest patusiarskie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz