Aktywne Wpisy
mickpl +285
Przejżałem tik-toki, płacze, twittera i chciałbym zapytać o której dokładnie wjeżdżają do nas ci Rosjanie, bo chciałbym się jeszcze spakować.
#usa
#usa
Habebok +22
Hejka Mircy i Mirabelcy!
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Pierwsze repozytorium - centralna strona HTML z defaultową zawartością i podpiętym defaultowym kodem JS (ES modules). Po przekazaniu przez query param odpowiedniej wartości ma być ładowany customowy kod z innych repozytoriów.
Kolejne repozytoria - ma być w nich kod JS, który ma modyfikować zawartość centralnej strony (np. zmieniać logo, tekst itp.), ewentualnie nadpisywać funkcje z centralnej strony. Kod modułowy, bundlowany przy deploymencie.
I teraz kwestia developmentu na tych customowych repozytoriach - jak najlepiej to wszystko postawić, żeby zespoły zarządzające tymi repozytoriami nie musiały u siebie stawiać lokalnie pierwszego repozytorium (z centralną stroną), tylko mogły u siebie lokalnie w swoim repo odpalić "npm run dev" i widziały efekt w postaci centralnej strony z załadowanym swoim lokalnym kodem.
Centralna strona jako proxy? Jako paczka npm?
#programowanie #frontend #webdev
@mekong: co znaczy - "maja podmieniac"? chcesz uzyc templatki z "central page" na innych podstronach na tej samej domenie? czy to sa osobne domeny, ktore zaciagaja centralny skrypt