Wpis z mikrobloga

W sumie to jak się posłucha byłych polityków, szczególnie tych którzy pełnili wysokie stanowiska to mówią nawet z sensem i ciekawie. Czyli Bartosiak mówiąc, że polscy politycy nic "nie wiedzą" i się nie znają to raczej nieprawda, po prostu aktywni politycy jak Tusk, czy Kaczyński muszą mówić jakieś pierdoły dla plebsu, żeby wygrywać wybory, a o wszystkich ważnych sprawach raczej się nie wypowiadają, bo to jest wszystko albo tajne, albo nie chcą przypadkiem powiedzieć czegoś co mogłoby zaszkodzić im lub Polsce.

#bartosiak #geopolityka #ukraina
cybher2 - W sumie to jak się posłucha byłych polityków, szczególnie tych którzy pełni...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cybher2: Oczywiście, że tak jest. Tylko, że polityka się spolaryzowała i wygrywa populizm i zaostrzanie decyzji też. Jednak SLDowskie towarzystwo było bardziej wyważone. Bartosiak to niech wali na hajs frajerów, bo on akurat odwrotnie, mówi o wszystkim łącznie z tym co nie jest dostępne dla niego
  • Odpowiedz
@cybher2: nie jest odkryciem Ameryki stwierdzenie, że aktywni zawodowo politycy mówią to czego wymaga narracja podyktowana ich aktualnymi celami politycznymi. A u JB cały świat z wyjątkiem grupki Amerykanów to amatorzy, paździerz, chłopcy w krótkich spodenkach i "frajerzy".
NicolasLatifi - @cybher2: nie jest odkryciem Ameryki stwierdzenie, że aktywni zawodow...

źródło: s-l1200

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 14
Czyli Bartosiak mówiąc, że polscy politycy nic "nie wiedzą" i się nie znają to raczej nieprawda

@cybher2: To jest model biznesowy. Nikt się nie zna, nikt nic nie wie, nikt nic nie rozumie, ale ja się znam, ja wiem, ja rozumiem i ty też może mieć dostęp do tej wiedzy, po prostu kup moją najnowsza książkę (przepisane na papier rozmowy z jutuba) za jedyne 49,99 i koniecznie wykup roczną subskrypcję
  • Odpowiedz