Wpis z mikrobloga

Przeszedł ktoś tutaj może z Fullstacka ze środowiska Javy do ML? Zastanawiam się nad tym bo powoli Web Development mnie nudzi i dodatkowo jest to jedna z najłatwiejszych gałęzi programowania która będzie do zastąpienia. Czy to prawda, że bez magistra raczej nie ma szans żeby się dostać do jakiejś firmy? To, że będzie sporo do nauki to jestem świadom bo o ile w web matma nie jest w ogóle potrzebna tak w ML to podstawa jak się chce zrozumieć co się robi nawet jak kończy się na wykorzystaniu istniejących już biblotek z pythona.
#programista15k
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Riiuku: skoro javowcy chcą w ML, to znaczy że ML też będzie się kończył xD
A tak serio, ja jestem w podobnej sytuacji i IMO machine learning nie jest to żadna ciekawa funkcja, no bo umówmy się - szefem rnd nie zostaniesz już w tej dziedzinie, tylko będziesz klepał obróbki datasetow. Teraz nawet szczotkę do kibla masz AI, tak też zakładał bym że koniec bańki "AI" jest blisko
  • Odpowiedz
  • 0
@wafel93: ja jestem świadom, że w większości to taka praca a tylko bardzo mała część zajmuje sie tymi najfajniejszymi tematami ale osobiście wydaje mi się, że tego będzie tylko więcej. Kilka lat temu był blockchain ale jak na moje się nie przyjał. Web wciąż jest nobrainerem na start, bo łatwo jesteś w stanie zarabiać duże pieniądze ale wolałbym nawet w minimalnym stopniu ogarniać co się dzieje w ML bo u
  • Odpowiedz