Aktywne Wpisy
arkadi2020 +332
SzubiDubiDu +84
Widoczność na 200-300m ale oczywiście złamas musi jechać na zapalonych przeciwmgiełkach.
Przypominam: 50m to połowa odległości między słupkami kilometrowymi przy drodze
EDIT DLA WSZYSTKICH ZJEBÓW CO MÓWIĄ JAK OŚLEPIA TO IDŹ DO OKULISTY: masz przed sobą wielką czerwoną żarówę, która świeci mocniej niż autobus z naprzeciwka. Oczywiście, że to męczy oczy. Jak chcesz sprawdzić to popatrz se w lampkę przez 5 minut a potem rozejrzyj się po pokoju
#polskiedrogi
Przypominam: 50m to połowa odległości między słupkami kilometrowymi przy drodze
EDIT DLA WSZYSTKICH ZJEBÓW CO MÓWIĄ JAK OŚLEPIA TO IDŹ DO OKULISTY: masz przed sobą wielką czerwoną żarówę, która świeci mocniej niż autobus z naprzeciwka. Oczywiście, że to męczy oczy. Jak chcesz sprawdzić to popatrz se w lampkę przez 5 minut a potem rozejrzyj się po pokoju
#polskiedrogi
https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,31351771,nawet-byly-szef-cia-uwaza-ze-to-byla-forma-terroryzmu-czy.html#S.MT-K.C-B.1-L.1.duzy
I dla mnie wymowny cytat czym sa izraelscy zydzi
#izrael
Komentarz usunięty przez autora
Nawet były szef CIA uważa, że "to była forma terroryzmu". Czy Izrael przetrwa tę wojnę?
Izrael
02.10.2024, 05:00
Kiedy w sierpniu 2006 r. Izrael zbombardował studio telewizji Hezbollahu w Bejrucie, już godzinę później nadawała z rezerwowego, w tajnej lokalizacji. Kilka dni później Hezbollah zatrzymał mnie w opuszczonej wiosce kilka kilometrów od frontu; podejrzewali, że jestem izraelskim szpiegiem, ale - mimo dudniących nieopodal izraelskich bomb - przeprowadzili szybkie śledztwo, wykonali kilka telefonów do Bejrutu i puścili mnie wolno. Pełen profesjonalizm!
Obozowisko Libańczyków, którzy uciekli przed izraelskim ostrzałem, na plaży w Bejrucie. 1 października 2024 r.
Obozowisko Libańczyków, którzy uciekli przed izraelskim ostrzałem, na plaży w Bejrucie. 1 października 2024 r. Fot.
"Nie ma żadnej wątpliwości, że to była forma terroryzmu. Udało im [Izraelczykom] się przeniknąć do światowego łańcucha dostaw urządzeń elektronicznych. Jeśli terroryzm wchodzi nawet tam, to co do diabła będzie następne?" - pytał w telewizji CBS News były szef CIA Leon Panetta.
Inni komentatorzy i analitycy dodawali, że skoro Izrael był w stanie zrobić coś takiego, to równie dobrze mogą to powtórzyć
Dwie żydowskie organizacje, które działały w brytyjskiej Palestynie od lat 30. ubiegłego wieku - Irgun i Lehi - przeprowadziły długą serię zamachów, w których zginęły setki przypadkowych arabskich cywilów, urzędników brytyjskiej administracji i kilku prominentnych polityków. B---y podkładano na bazarach, na stacjach autobusowych, w pociągach i autobusach, na posterunkach policji, w urzędach, salach kinowych.
W 1944 r. terroryści Lehi zamordowali lorda Moyne, brytyjskiego ministra ds. Bliskiego Wschodu i przyjaciela Winstona Churchilla.
W 1948 r. Lehi zamordowała księcia Bernadotte, czyli specjalnego wysłannika ONZ do Palestyny, który mediował między Żydami